Hoe Het Nieuwe Jaar In Proza te Feliciteren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Proza te Feliciteren
Hoe Het Nieuwe Jaar In Proza te Feliciteren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Proza te Feliciteren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Proza te Feliciteren
Video: LET OP❗ HOE KIP SMAKELIJK TE BRAKEN! Recepten van Murat. 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaar is misschien wel de meest langverwachte vakantie. Maanden voor dit evenement bereiden mensen zich erop voor, halen cadeaus op, signeren ansichtkaarten zodat niemand wordt vergeten en de nieuwjaarssfeer heerst in elk huis. In principe kunt u geschenken geven met de plichtzin "Gefeliciteerd!" Maar om uw aandacht lang te onthouden en het vreugdevolle gevoel van de vakantie enorm te versterken, is het de moeite waard om voor een oprechte en gedetailleerde felicitatie met het nieuwe jaar te zorgen, en het is wenselijk dat het niet in de routine is afmelden verzen, maar in proza, geschreven in uw eigen woorden en alleen uw gedachten overbrengen.

Hoe het nieuwe jaar in proza te feliciteren
Hoe het nieuwe jaar in proza te feliciteren

instructies:

Stap 1

Ga weg van stereotiep en gestandaardiseerd. Het is duidelijk dat niet iedereen een schrijftalent heeft om zijn gedachten mooi op papier uit te drukken, maar waarom zou je het niet proberen? Bovendien is een nieuwjaarskaart slechts een ansichtkaart, geen essay of een verhaal. Zelfs als er al een kant-en-klaar standaardgedicht op de kaart staat, bedek het dan met een stuk papier en probeer woorden van jezelf te vinden. Denk aan de persoon aan wie ze worden gericht: wat betekent hij voor jou, wat is prettig voor hem, waar is hij gepassioneerd over en wat zou je op dit plechtige moment tegen hem willen zeggen?

Stap 2

Gelukkig nieuwjaar voor je geliefde of geliefde moet je ziel en alle tederheid brengen. Begin met de warmste woorden: "Mijn liefste", "De enige", "De mooiste en meest geliefde", "Sneeuwmeisje", enz. Je kunt je je eerste ontmoeting herinneren, grappige momenten, intieme situaties, grappige gebeurtenissen die je samen hebt meegemaakt: "Ik herinnerde me onze eerste ontmoeting, toen je naar me keek, en ik verloor meteen mijn hoofd …" of "Op deze dag ben ik niet minder blij dan op de dag van onze eerste date …”Ga dan verder met gefeliciteerd. Luister naar je gedachten, al op de juiste manier afgestemd, om het meest gekoesterde en plezierige te formuleren: "Sluit je ogen en teken een droom in je verbeelding. Ik wens dat het in het nieuwe jaar uitkomt … "of" Denk onrealistisch op deze fantastische nacht. Samen maken we het waar!" Het blijft om je te abonneren en gefeliciteerd in proza zijn klaar.

Stap 3

Je collega feliciteren is veel gemakkelijker. Meestal worden geschenken in een team voorwaardelijk aangeboden of zijn ze volledig beperkt tot een ansichtkaart. Maar de kaart, gecombineerd met warme woorden, zal een collega niet erger maken dan een geschenk. Ga weg van afgezaagde zinnen. Voor een collega is het hart niet bruikbaar bij het kiezen van woorden, oa intelligentie en een vriendelijke houding. Begin met een officieel vriendelijk adres: "Geachte collega (naam) …", "Geachte (naam) …", enz. Misschien is het de moeite waard om te vermelden dat u graag met hem samenwerkt, bijvoorbeeld: " Samen brengen we elkaar en er zijn veel nuttige verworvenheden voor ons bedrijf”. Ga dan verder met de felicitatie zelf: "Mogen je beste daden in het nieuwe jaar de overwinningen van het voorgaande jaar overtreffen, dankzij je liefde voor de wetenschap!" of "Ik wens dat uw prestaties, successen en triomfen alleen oprechte bewondering en respect opwekken bij uw collega's!" Vergeet niet te abonneren.

Stap 4

Er moet meer warmte en zorg worden besteed aan het feliciteren van ouders en familieleden. Ze ontvangen zo vaak uitschrijfkaarten dat ze aangenaam verrast en blij zullen zijn met jouw zorgvuldig gekozen woorden. Schrijf op hoe blij je bent dat je ze hebt, hoe je van ze houdt en ze waardeert, wens ze gezondheid, voorspoed en een lang leven. Toon originaliteit, vergelijk bijvoorbeeld je relatie met "een sprankelende lentedruppel na een stekelige winter" of adviseer "op momenten van verdriet en melancholie, hef je ogen naar de hemel en zoek de helderste ster aan de hemel" die je eraan zal herinneren van jou. Over het algemeen moet u op nieuwjaarsdag uw dierbaren vertellen wat u zich schaamde of voortdurend uitstelde om te zeggen.

Aanbevolen: