Hoe Voorkom Je Een Kater Na Een Nieuwjaarsfeest?

Hoe Voorkom Je Een Kater Na Een Nieuwjaarsfeest?
Hoe Voorkom Je Een Kater Na Een Nieuwjaarsfeest?

Video: Hoe Voorkom Je Een Kater Na Een Nieuwjaarsfeest?

Video: Hoe Voorkom Je Een Kater Na Een Nieuwjaarsfeest?
Video: Hoe de zool met uw eigen handen te lijmen 2024, Mei
Anonim

In een poging om indruk te maken op collega's, vrienden, partners, vergeten we vaak onszelf. Dit komt het duidelijkst tot uiting in een ongebreidelde wens om de verwachtingen van anderen te overtreffen, wat bijdraagt aan ongecontroleerd alcoholgebruik aan de feesttafel, wat later onaangename gevolgen heeft. Sterke alcoholische intoxicatie, oncontroleerbaar gedrag, dronkenschap van het lichaam, een ondraaglijke kater - dit is vaak het gevolg van bijna elke gebeurtenis. Maar er zijn veel manieren die niet alleen na, maar ook tijdens het feest helpen om de onaangename componenten van een stormachtig feest te vermijden.

Hoe voorkom je een kater na een nieuwjaarsfeest?
Hoe voorkom je een kater na een nieuwjaarsfeest?

Het is al lang bekend dat alcohol in kleine doses niet alleen het lichaam niet schaadt, maar ook helpt om de prikkelbaarheid te verminderen, de kalmte van het zenuwstelsel te herstellen, de bloedvaten te verwijden en de stressbestendigheid te vergroten. Maar dit werkt alleen als de norm wordt gerespecteerd.

Als de norm wordt overschreden, stelt een persoon zichzelf bloot aan alcoholintoxicatie, wat zich uit in een kater en ontwenningsverschijnselen.

Mensen die hun gezondheid bewaken, een actieve levensstijl leiden en de voor het lichaam noodzakelijke vitamines en mineralen aan het dieet toevoegen, hebben minder vaak last van de effecten van alcohol op het lichaam.

Als je de relatie nagaat tussen wat er de dag voor het feest werd gegeten en hoeveel er tijdens het feest werd gedronken, kun je gemakkelijk achterhalen wat de kater heeft helpen verminderen en wat integendeel het effect op het lichaam heeft vergroot.

Beeld
Beeld

Voedingsmiddelen zoals melk, pasta, kip, amandelolie, zemelen, avocado, eieren kunnen de effecten van een hectisch avondje uit voorkomen. Daarom, als ze worden opgenomen in de dagelijkse voeding, bereiden ze het lichaam van tevoren voor op mogelijke intoxicatie.

Ernstige ontwenningsverschijnselen wijzen op alcoholverslaafde mensen. Dit komt door het feit dat in het lichaam de juiste stofwisseling wordt verstoord, de weerstand van het lichaam tegen alcoholintoxicatie wordt verminderd. Zulke mensen hebben het meeste last van een kater, die zich uit in hoofdpijn en duizeligheid, trillen van de handen, droge mond, etc.

Beeld
Beeld

Als je geen drinker bent, maar je jezelf op de vakantie een paar glazen alcohol hebt toegestaan, zal je toestand 's ochtends anders zijn dan wat iemand met een alcoholverslaving voelt. In uw geval zal het veel gemakkelijker zijn om van de effecten van intoxicatie af te komen.

Hoogstwaarschijnlijk heb je meer dan eens gemerkt dat dezelfde alcohol, zelfs in gelijke hoeveelheden, het lichaam soms blootstelt aan een ernstige shake-up. Op een feestje bracht het drinken van alcohol bijvoorbeeld geen ongemak of pijnlijke gevolgen met zich mee, maar na een bepaalde tijd, als je dezelfde hoeveelheid van een bekend drankje hebt gedronken, krijg je een zware klap voor je gezondheid.

Alles wordt verklaard door de bedwelming van het lichaam, die optrad als gevolg van het verwaarlozen van een snack, een overdosis dronken alcohol van lage kwaliteit, het mengen van verschillende dranken, het drinken van alcohol op een lege maag.

Beeld
Beeld

Hoe bereid je je lichaam voor en voorkom je de onaangename gevolgen van alcoholintoxicatie?

Om ontwenningsverschijnselen en katersymptomen te voorkomen, moet u zich vooraf op het evenement voorbereiden met een geïntegreerde aanpak, die bestaat uit:

  1. Bij dagelijks gebruik van vitamines. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het nemen van vitamine B6, dat de leverfunctie helpt verbeteren. Een paar dagen voor het feest diversifieert u de tafel met gerechten van zeewier, schaaldieren en vis. Dit zal het lichaam verzadigen met de nodige hoeveelheid jodium, wat zal bijdragen aan de versnelde oxidatie van alcohol.
  2. Het nemen van aspirine de dag voor het evenement kan de effecten van alcohol helpen verminderen. Eén pil is genoeg.
  3. Neem actieve kool voor de maaltijd. Met steenkool kun je lange tijd niet dronken worden, alle alcohol en zijn gifstoffen opnemen en ze vervolgens pijnloos uit het lichaam verwijderen.
  4. 's Ochtends kunt u een glas alcohol drinken om te wennen aan het toekomstige gebruik van dranken. Deze techniek wordt "vaccinatie" genoemd. Het stelt het lichaam in staat om van tevoren de strijd tegen alcoholintoxicatie te beginnen. Maar na deze methode moet je zeker veel vet voedsel eten.
  5. Vet voedsel is ook een van de remedies voor toekomstige katers. Eet iets vets voor het drinken: reuzel, zalm, gebakken aardappelen, een boterham met boter en kaviaar. Vergeet tijdens het feest zelf niet veel te eten. De snack vertraagt niet alleen het gevoel van dronkenschap, maar vermindert ook de kans op dronkenschap.
  6. Meng geen dranken van verschillende sterktes. Het gebruik van alcoholarme dranken na sterke leidt tot ongecontroleerd gebruik ervan. In dit geval houdt het lichaam op de sterkte van de gebruikte vloeistof waar te nemen.
  7. Leun niet op cocktails en drink ze met een rietje. In dit geval versnellen de bloedvaten in de mond de verspreiding van alcohol door het lichaam meerdere keren sneller dan in één teug gedronken.
Beeld
Beeld

En nog belangrijker, bepaal hoeveel je drinkt.

Het is beter om geleidelijk een alcoholische drank te nemen, genietend van de smaak ervan, dan telkens te drinken en de ondraaglijke gevolgen van een onredelijke impuls te ondergaan.

Herinneringen aan het verleden moeten vreugde brengen, geen spijt.

Aanbevolen: