Hoe Voorkom Je Een Tekenbeet?

Inhoudsopgave:

Hoe Voorkom Je Een Tekenbeet?
Hoe Voorkom Je Een Tekenbeet?

Video: Hoe Voorkom Je Een Tekenbeet?

Video: Hoe Voorkom Je Een Tekenbeet?
Video: Hoe voorkom je een tekenbeet? 2024, Mei
Anonim

De zomer komt eraan en de stedelingen hebben al naar het bos of park gegrepen. Maar vergeet niet dat teken het jachtseizoen al hebben geopend. Wanneer een dier of een persoon nadert, proberen ze zich eraan vast te klampen en komen ze bij de open delen van de huid in de nek, rug of hoofdhuid. Een persoon voelt de tekenbeet misschien niet meteen, omdat zijn speeksel een verdovende stof bevat. Je moet oppassen voor teken, niet alleen in het bos. Ze komen ook voor in stadsparken en de teek kan ook mee naar huis worden genomen, samen met takken, kruiden en bloemen. Maar probeer toch een tekenbeet te vermijden.

Pas op voor een tekenbeet
Pas op voor een tekenbeet

Noodzakelijk

  • - strakke kleding
  • - insectenwerende middelen

instructies:

Stap 1

Kleed je gepast als je naar het bos gaat. Het is beter om een strak shirt aan te trekken en in een broek te stoppen, manchetten van mouwen om de polsen stevig vast te pakken met een elastische band of vlecht. Maak de kraag van je overhemd vast en stop je broek in je laarzen. Je kunt niet naar het bos in pantoffels, een rok en een blouse met korte mouwen.

Stap 2

Het zou leuk zijn om insectenwerende middelen te gebruiken die teken en andere insecten afstoten. Sommige worden op kleding aangebracht, andere op het lichaam. Maar kinderen en zwangere vrouwen mogen alleen insectenwerende middelen op kleding aanbrengen. Zorg ervoor dat deze stoffen niet op wonden en schaafwonden komen, maar ook niet op slijmvliezen. Hun geldigheidsduur is van 2 tot 13 uur.

Stap 3

Na een bezoek aan het bos, een reis naar het landhuis, moet u uzelf, kinderen, hond, kat onderzoeken. Niet alleen de huid, de huidplooien en de hoofdhuid. Inspecteer uw kleding grondig. Dit moet bij goede verlichting gebeuren. Als je mijten vindt, verbrandt of verzamelt in een pot kerosine, worden ze verkocht in bouwmarkten.

Stap 4

Laat teken niet op de grond vallen en duw met uw voeten. Nog gevaarlijker is het om teken met je handen te vernietigen; virussen van vuile handen kunnen op de slijmvliezen van de ogen, neus en mond komen.

Stap 5

Als de teek desondanks in het lichaam is blijven steken, is het beter om medische hulp te zoeken. Maar als dit niet mogelijk is, verwijder het dan heel voorzichtig, het is beter om dit met een pincet te doen. Probeer de hele teek eruit te trekken zonder de slurf af te snijden. Je kunt ook plantaardige olie op de teek druppelen, het zal gemakkelijker zijn om eruit te trekken. Als er nog steeds een proboscis is, probeer deze dan te verwijderen met een naald, nadat deze eerder is gecalcineerd en afgekoeld.

Aanbevolen: