Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Met Gezondheidsvoordelen

Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Met Gezondheidsvoordelen
Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Met Gezondheidsvoordelen

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Met Gezondheidsvoordelen

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Met Gezondheidsvoordelen
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

Zeer binnenkort zal de verwachte en geliefde vakantie door velen komen - het nieuwe jaar. Op dit moment hebben maar weinig mensen het idee dat je het nieuwe jaar niet kunt vieren door feestelijke gerechten te eten en drankjes te drinken, maar met tastbare gezondheidsvoordelen. Probeer je eigen stereotypen te verdrijven en kijk op een heel andere manier naar het nieuwe jaar.

Hoe het nieuwe jaar te vieren met gezondheidsvoordelen
Hoe het nieuwe jaar te vieren met gezondheidsvoordelen

Tot nu toe associëren de meeste mensen oudejaarsavond met een gedekte tafel, die een enorme verscheidenheid aan heerlijk eten en drinken moet hebben. Maar misschien loont het de moeite om oude gewoonten op te geven en gezonde en smakelijke gerechten te bereiden die je humeur verbeteren? En de maag zal je alleen maar zeggen "dank je wel!" Zoek of bedenk recepten voor groenten en fruit: het kunnen salades, stoofschotels, augurken, jam of fruit en groenten in hun natuurlijke vorm zijn. Zelfs ieders favoriete nieuwjaarsharing onder een bontjas kan worden gekookt zonder gezouten vis, maar met heerlijk nori-zeewier of met zeewier.

Wil je tijdens de feestdagen lichtheid, opgewektheid en een golf van energie voelen, bereid dan groene salades voor op de nieuwjaarstafel. De keuze aan noodzakelijke producten, groenten in winkels is nu enorm. Experimenteer, probeer nieuwe smaken. Om de salades nog lekkerder te maken, voeg je er Adyghe-kaas of tofu aan toe.

Alcoholische dranken kunnen gemakkelijk worden vervangen door niet-alcoholische. Je kunt heerlijke grog of glühwein maken zonder wijn toe te voegen. Als je gember en kruidnagel aan de geselecteerde drank toevoegt, heb je het volledige gevoel dat er graden in zitten.

Goede vakantietip: Drink voldoende water. Dit is ten eerste nuttig en ten tweede zal het overeten verlichten, de spijsvertering verbeteren en helpen om verschillende schadelijke stoffen snel uit het lichaam te verwijderen.

Als het je helemaal niet is gelukt om traditionele gerechten te weigeren, houd je dan in alles aan de regel van gematigdheid. Je hoeft niet alles tegelijk te eten, soms wil je je ogen, maar de maag verzet zich. In dit geval is het beter om naar de maag te luisteren.

Blijf niet rond de tafel zitten, want de wintervakantie is niet alleen een feest voor de maag. Neem de tijd en ga de straat op in een rumoerig vriendelijk gezelschap of samen met uw gezin. Frisse lucht en een feeststemming zullen alleen maar ten goede komen. Bovendien zal actieve winterrecreatie - skiën of schaatsen, sneeuwballen spelen, sneeuwpoppen maken of gewoon wandelen door besneeuwde maar fleurig versierde straten - helpen om calorieën te verbranden, de stofwisseling te stimuleren en de noodzakelijke tonus van het menselijk lichaam te herstellen, wat kan worden verloren tijdens een passief vakantietijdverdrijf.

Aanbevolen: