Hoe Bereid Je Je Voor Op Het Nieuwe Jaar Zonder Stress En Onnodige Kosten

Inhoudsopgave:

Hoe Bereid Je Je Voor Op Het Nieuwe Jaar Zonder Stress En Onnodige Kosten
Hoe Bereid Je Je Voor Op Het Nieuwe Jaar Zonder Stress En Onnodige Kosten

Video: Hoe Bereid Je Je Voor Op Het Nieuwe Jaar Zonder Stress En Onnodige Kosten

Video: Hoe Bereid Je Je Voor Op Het Nieuwe Jaar Zonder Stress En Onnodige Kosten
Video: Vis à Vis wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is voor velen een favoriete feestdag. Maar de pre-vakantiedrukte kan de stemming van iedereen verpesten. Daarom, om de vakantie licht en vrolijk te maken, moet je je er van tevoren op voorbereiden.

Stressvrij nieuwjaar
Stressvrij nieuwjaar

Maak een lijst met cadeaus

Zonder een lijst met geschenken, kunt u verder gaan dan het toegewezen budget en het ver overschrijden. Daarnaast kun je, als je van tevoren een lijstje maakt, een cadeautje ophalen voor iedereen met een ziel. Schrijf niet alleen op wat je wilt geven, maar ook het alternatief. Opeens ligt er iets niet in de schappen van de winkel. Houd de lijst altijd bij de hand en streep door wat u al heeft gekocht. En streef er niet naar om alles in één dag te kopen, zodat u niet het gevoel krijgt overweldigd te worden. Reserveer een maand voor geschenken, te beginnen half november. En door ze vooraf te kopen, vermijd je wachtrijen en is er nog tijd om ze rustig in te pakken.

Organiseer een feest

Overweeg voor een leuk nieuwjaarsfeest een themafeest, wedstrijden en entertainment te organiseren. Maak een lijst van mensen die je uitnodigt. Verdeel de verantwoordelijkheden tussen hen, vooral als er kinderen onder de gasten zijn. Geef de ene de taak om een afspeellijst te maken, de tweede om wedstrijden voor kinderen voor te bereiden, enzovoort. Regel een loting zodat niemand beledigd is en iedereen erbij betrokken is.

Koop kerstversiering

Het nieuwjaarsassortiment in winkels begint in november te verschijnen. Begin er van tevoren naar te kijken. Nieuwigheden en interessante producten worden in de regel eerst opgekocht. En de prijzen voor sieraden zijn nog betaalbaar. Vanaf half december, als de hype begint, verhogen de winkels het prijskaartje. Bovendien verschijnen er slechte en oude goederen in de schappen.

Boodschappen kopen

Als je van plan bent om thuis een feestje te geven, moet je van tevoren een menu en een lijst met producten maken. Om te voorkomen dat de kosten de portemonnee raken, moeten producten in drie fasen worden gekocht.

De eerste fase is niet-bederfelijke voedingsmiddelen. Deze omvatten bevroren vleesproducten, harde stremselkazen in een paraffineschaal, boter, ingeblikt voedsel, ontbijtgranen, snoep, koekjes en alcoholische dranken. Al deze producten zijn 1 maand voor de vakantie te koop.

De tweede fase is bederfelijk voedsel. Denk aan halffabrikaten van vlees en vis, zure room, melk, eieren, geconcentreerde sappen, enzovoort. Een volledige lijst is te vinden op internet. Daarom is het beter om dergelijke producten twee weken voor de vakantie te kopen, niet eerder. In dezelfde periode kunnen veel vruchten worden gekocht.

De derde fase is snel bederfelijk voedsel. Dit zijn gekoelde halffabrikaten, room, melk, gekookte groenten, vers geperste sappen, cateringgerechten.

Bovendien minimaliseert u dankzij een dergelijk systeem het risico op het kopen van verlopen producten.

Als er een groot aantal uitgenodigde mensen is, is het de moeite waard om familieleden en vrienden te vragen om een gerecht mee te nemen. Dit bespaart u zowel geld als gedoe.

Als u zich van tevoren op het nieuwe jaar voorbereidt, regelt u niet alleen een geweldige vakantie voor uzelf, maar ook voor uw familie en vrienden. Ook zij hoeven immers niet tot het allerlaatste moment zenuwachtig te zijn, omdat ze van tevoren weten welke hulp er van hen nodig is en tijd kunnen vrijmaken.

Aanbevolen: