Hoe Nieuwjaarsconflicten Te Vermijden

Inhoudsopgave:

Hoe Nieuwjaarsconflicten Te Vermijden
Hoe Nieuwjaarsconflicten Te Vermijden

Video: Hoe Nieuwjaarsconflicten Te Vermijden

Video: Hoe Nieuwjaarsconflicten Te Vermijden
Video: Laura Fobler over hoe je makkelijk conflicten kunt vermijden 2024, April
Anonim

Het einde van het jaar staat voor de deur. En het is deze periode die verandert in onbeduidende ruzies met dierbaren. Het draait allemaal om zenuwen, vermoeidheid en spanning. En de takenlijst voegt olie op het vuur toe. Dus hoe bewaar je de gezinsvrede in deze wervelwind?

Hoe nieuwjaarsconflicten te vermijden
Hoe nieuwjaarsconflicten te vermijden

Waar nieuwjaar vieren?

Van jaar tot jaar leidt een onoplosbaar dilemma over waar de belangrijkste feestdag van het land moet worden gevierd tot ruzies met de tweede helft. Een van jullie wil een rustige thuisomgeving, en de ander is een luidruchtige ontmoetingsplaats met vrienden. In deze situatie zul je moeten leren onderhandelen. Vier bijvoorbeeld het nieuwe jaar thuis en ga de volgende dag naar vrienden.

Naar wiens ouders moet ik gaan?

Ouders wachten altijd op hun kinderen aan de nieuwjaarstafel en spreken de hoop uit dat ze zeker zullen komen. En alles zou goed zijn, maar zo'n verlangen wordt door ouders van beide kanten geuit. Maar dit betekent niet dat je het nieuwe jaar zeker met hen moet vieren. De vakantie moet worden gevierd zoals uw gezin dat wil. Er zijn tenslotte lange wintervakanties om familie en vrienden te bezoeken. En als je bang bent om je ouders te beledigen met een weigering, denk er dan eens over na of je volwassen bent geworden.

Waarom er thuis nog steeds geen kerstboom staat

De kerstboombazaars draaien al heel lang, de geur van dennennaalden is te horen in de straten en er is nog steeds geen boom in huis. Terwijl u ronddwaalt op uw werk, herinnert u zich misschien dat u het moet kopen. En het hoofd van het gezin zal zich dit herinneren, maar alleen op 31 december. Om dit te voorkomen, maakt u een plan voor de pre-New Year's must-do. Trek in dit opzicht een dag uit om een kerstboom te kopen en te versieren.

Geen feeststemming

De vermoeidheid die zich in de loop van het jaar heeft opgehoopt, zoals altijd, wordt aan het einde van het jaar gevoeld. Niemand heeft zin in nieuwjaarsviering: noch de man, noch jij, noch de kinderen. Iedereen in de buurt is geïrriteerd en beledigd door kleinigheden. In zo'n situatie moet je jezelf bij elkaar rapen en een feestelijke stemming creëren. Maak cacao met marshmallows en kijk met het hele gezin naar nieuwjaarsfilms. Zet een lekker muziekje op en begin met het inrichten van je huis voor de feestdagen. U zult zelf niet merken hoe de nieuwjaarsstemming zal verschijnen.

Iedereen wacht op het idee om het nieuwe jaar te vieren

Van familie en vrienden hoor je alleen: "Wat komt er op tafel?", "Welke wedstrijden en spelletjes komen er?", "Waar gaan we heen op 1 januari?" enz. Niemand kan iets oplossen zonder jou. Van zo'n brainstormsessie raak je in paniek. Je begint te breken met dierbaren. Het is dus tijd om het hele gezin erbij te betrekken. Maak samen met hen een lijst met nieuwjaarsideeën. Bedenk wie waarvoor verantwoordelijk is en denk na over een alternatief, ineens gaat er iets niet volgens plan.

Alle ruzies voor het nieuwe jaar en het lange weekend zijn te wijten aan het feit dat we hoge verwachtingen hebben van deze periode. Daarom willen we dat de vakantie een succes wordt. Ergens in ons leeft immers nog een kind dat wil dat een volwassene een wonder komt verrichten. Maar we zijn lang geleden opgegroeid en we creëren de vakantie zelf. Daarom, om het nieuwe jaar magisch te maken zoals in de kindertijd, moet je je eigen middelen in de gaten houden en genieten van de voorbereiding.

Aanbevolen: