Hoe Maak Je Gekleurd Ijs?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Gekleurd Ijs?
Hoe Maak Je Gekleurd Ijs?

Video: Hoe Maak Je Gekleurd Ijs?

Video: Hoe Maak Je Gekleurd Ijs?
Video: Hoe maak je water ijsjes? (Aardbei en Mango) 2024, April
Anonim

Gekleurde ijsblokjes zijn erg origineel en ongebruikelijk. Je kunt niet alleen experimenteren met kleur, maar ook met de vulling, stukjes fruit, bessen of zelfs bloemen toevoegen aan het nog niet bevroren water. Heldere ijsblokjes zullen op harmonieuze wijze drankjes en cocktails versieren.

Hoe maak je gekleurd ijs?
Hoe maak je gekleurd ijs?

Het is nodig

  • - fruitsappen;
  • - ijsvormen;
  • - kleurstoffen voor levensmiddelen;
  • - bessen en fruit;
  • - kralen en touwtjes;
  • - gouache- of aquarelverf.

instructies:

Stap 1

Om gekleurd ijs te maken, kun je veilig vruchtensappen (kers, appel, sinaasappel) gebruiken. Giet de sappen in de vorm en zet ze in de vriezer, na een paar uur krijg je een buitengewoon gekleurd ijs, waarmee je elk drankje voor de vakantie veilig kunt versieren. Door dit te doen, schakel je alle gasten uit.

Stap 2

Om heldere en verzadigde kleuren te krijgen, kunt u voedselkleuren gebruiken die worden verkocht in zoetwarenafdelingen of zeepwinkels. Voordat u koopt, moet u de veilige concentratie van deze stoffen controleren. Verdun de kleurstof in water volgens de instructies en giet de voorbereide vloeistof in een zak of vormen, onderdompel in de vriezer. Gebruik een grote spuit om de putjes voorzichtig te vullen.

Stap 3

Als mal voor het maken van ijs kun je een speciale plastic bak gebruiken die bij sommige koelkasten wordt geleverd. Siliconen mallen zijn duur, maar fabrikanten beperken zich niet tot gewone kubussen en ballen, de mallen zijn verkrijgbaar in de vorm van sterren, hartjes, halve maantjes en vruchten. Een voordeligere manier is om speciale ijszakken te kopen, deze hebben ook verschillende vormen en de lage prijs zal u bevallen.

Stap 4

IJs met bessen of stukjes fruit erin ziet er erg indrukwekkend uit. Schik de gesneden kiwi en sinaasappelschijfjes, kersen, krenten en aardbeien voorzichtig in de voorbereide blikken. Voor originaliteit kun je hele muntblaadjes toevoegen. Vul de vorm met water en zet om te bevriezen.

Stap 5

Als je het kind alleen maar wilt vermaken en hem iets heel bijzonders wilt laten zien, bied dan aan om samen veelkleurig ijs te maken (hoewel het oneetbaar zal blijken te zijn). Neem een ijsblokjesvorm en schik verschillende kralen, schelpkralen en gekleurde touwtjes in de cellen. Vul met vooraf bereid water, getint met gewone gouache of aquarellen. Plaats in de vriezer. Je kunt sneeuwsculpturen op straat of een boom versieren met zulke geweldige ijsblokjes (als je eerst een touwtje in het water laat zakken).

Aanbevolen: