Hoe Geef Je Een Boeket?

Inhoudsopgave:

Hoe Geef Je Een Boeket?
Hoe Geef Je Een Boeket?

Video: Hoe Geef Je Een Boeket?

Video: Hoe Geef Je Een Boeket?
Video: Zelf een boeket in de hand schikken? Wij leggen het je uit! | DEEN Supermarkten 2024, April
Anonim

Bloemen zijn bijna het enige geschenk dat altijd en overal graag past. Ze kunnen worden gepresenteerd aan de boosdoener van een familie- of "dienst" -feest, waarbij elke gedenkwaardige datum wordt gemarkeerd. En toch is een boeket anders dan een boeket. Hoe zich niet te vergissen in de keuze van bloemen en de regels voor hun geschenk?

Hoe geef je een boeket?
Hoe geef je een boeket?

instructies:

Stap 1

De keuze van een boeket en de bijzonderheden van de presentatie hangen natuurlijk af van het seizoen, en van de leeftijd van de persoon aan wie het wordt gegeven, en van de aard van de vakantie. Je kunt een luxueus boeket en een charmant klein bosje geven - een corsages en wilde bloemen. Het belangrijkste is om de regels van goede manieren niet te overtreden. Het is onwaarschijnlijk dat "thuis" madeliefjes geschikt zijn in de "parade" van weelderige geschenkboeketten bij een serieuze receptie of een enorm boeket met een ingewikkeld ontwerpdecor dat aan een kind wordt gegeven.

Stap 2

U gaat naar een formeel evenement of vergadering. Hier zijn boeketten met bloemen van rode en oranje tinten geschikt - als een symbool van vriendelijkheid en gastvrijheid (anjers met aspergegroenten, rozen, rode tulpen) Voor jubilea worden in de regel grote boeketten en composities in manden bereid (chrysanten, lelies, favoriete bloemen van de held van de dag) … Een mand met rozen wordt vaak aangeboden in een bedrag dat gelijk is aan de leeftijd van de pleger van de ceremonie. Als het niet mogelijk is om zo'n geschenk persoonlijk te overhandigen, worden een visitekaartje, brief en een briefje met de beste wensen aan de bloemen gehecht.

Stap 3

Voor boeketten die u aan uw favoriete theaterartiesten wilt presenteren, is keuze uit effen kleuren (anjers, gerbera's, gladiolen, chrysanten) wenselijk. Boeketten zijn versierd met het regelen van groen en linten. Op 8 maart geniet de eerlijke helft niet alleen van dure boeketten, maar ook van eenvoudige lentebloemen - tulpen, irissen, narcissen. Mimosa en sneeuwklokjes Op Victory Day krijgen veteranen meestal witte en rode anjers te zien.

Stap 4

Het is handig om enkele eigenaardigheden van het geven van boeketten te onthouden.

• Vrouwen geven meestal zelden bloemen aan mannen. Dit gebeurt voornamelijk op Verjaardag, Verdediger van het Vaderland Dag.

• Als het geschenk, al naar gelang het geval, in het ziekenhuis wordt gegeven, is het beter om een boeket van delicate en sierlijke bloemen te bereiden, waarbij witte en rode kleuren en een hard aroma worden vermeden.

• Je gaat op bezoek, waar een man in het middelpunt van de viering staat - geef het boeket aan de gastvrouw van het huis.

• Bij een bezoek aan het huis van de ouders van de bruid brengt de bruidegom twee boeketten mee: voor zijn uitverkorene en de toekomstige schoonmoeder.

• Het is natuurlijk niet gebruikelijk om een boeket met schijfjes omhoog te presenteren. Bij het overhandigen van bloemen moet je ze in je linkerhand houden.

• Bloemen worden overhandigd door de wikkel te verwijderen. De uitzondering is de verpakking.

Bloemen cadeau doen betekent gevoelens van liefde, respect, waardering, dankbaarheid uiten en ten slotte gewoon beleefdheid en respect voor de regels van de etiquette tonen. Voor degenen die het dichtst bij je staan, is het gemakkelijker om een boeket succesvol te kiezen: geef ze hun favoriete bloemen!

Aanbevolen: