Waar Is Disneyland In Spanje

Inhoudsopgave:

Waar Is Disneyland In Spanje
Waar Is Disneyland In Spanje

Video: Waar Is Disneyland In Spanje

Video: Waar Is Disneyland In Spanje
Video: History of Disneyland 2024, April
Anonim

Port Aventura, ook bekend als Spaans Disneyland, is een van de populairste pretparken ter wereld. Als het op een na grootste Disneyland in de Oude Wereld is het op geen enkele manier inferieur aan zijn Parijse tegenhanger en heeft het zelfs zijn eigen voordelen.

Waar is Disneyland in Spanje
Waar is Disneyland in Spanje

PortAventura - een Spaans sprookje voor kinderen en volwassenen

Port Aventura is een uniek en uniek, fantastisch en magisch, indrukwekkend en betoverend pretpark, dat ook wel het Spaanse Disneyland wordt genoemd. Het is een van de jongste pretparken van Europa. Het idee van de oprichting ervan behoort tot drie bedrijven, en niet Spaans, maar Amerikaans: Universal Studios, Tussauds Group en Anheuser-Busch.

Dit park opende in 1995 zijn deuren voor bezoekers. Elk jaar verbetert PortAventura, verschijnen er nieuwe attracties, verbetert de kwaliteit van de service en service. Weinig bezoekers verlaten dit park in een sombere stemming.

Wat is er interessant aan Spaans Disneyland

Elk jaar bezoeken ongeveer drie miljoen mensen het Spaanse Disneyland en dit aantal groeit elk jaar gestaag. Dit park is niet alleen een iconische plek voor toeristen, maar ook voor de Spanjaarden zelf. Dit is niet verwonderlijk, want er is echt veel te zien!

Op zijn indrukwekkende oppervlakte van 117 hectare zijn er meer dan vier dozijn attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Het verschilt van andere soortgelijke pretparken doordat het is onderverdeeld in thematische zones op basis van geografie. Bezoekers kunnen de sector kiezen die het dichtst bij hen staat.

"mediterraan"

Iedereen die naar PortAventura komt, komt in deze zone, aangezien deze zich direct bij de ingang bevindt. Daarin vindt u een groot aantal cafés, restaurants en souvenirwinkels. Van het entertainment verdient Furius Baco speciale aandacht - een attractie met een acceleratie naar 135 kilometer per uur in slechts drie seconden! De sensaties van zo'n vlucht zijn letterlijk niet te beschrijven.

"Mexico"

In dit gebied heersen plezier en kleurenpracht. Alles is hier luguber, kleurrijk en uitnodigend. Van entertainment verdient El Diablo-Tren de la Mina aandacht - een Amerikaanse race met een zeer lange route.

Geen enkel ander Disneyland ter wereld heeft zoveel achtbanen als Spaans.

"Wilde Westen"

Dit gebied is letterlijk doordrenkt met de cowboygeest: hier kun je de typisch Amerikaanse landschappen en pittoreske huizen bewonderen. Stampida-entertainment - races op houten karren en Silver River Flume - een waterattractie die de afdaling langs een bergrivier simuleert, zijn erg populair in deze sector.

"China"

Misschien is dit gebied het meest bezocht in PortAventura. Veel bezoekers van het park willen graag naar Dragon Khan, het Chinese equivalent van een achtbaan. Deze attractie wordt gekenmerkt door het effect van een verloren stoel, dus als je zenuwen stout zijn, kun je ze beter niet opnieuw proberen.

"Sesam"

Dit is een gebied voor de kleinste bezoekers van het park. Kinderen vanaf drie jaar zijn daar toegestaan. Daar kun je vliegtuigen, een vliegtuig, speelgoedauto's in de vorm van vissen besturen en natuurlijk stripfiguren ontmoeten.

Het park heeft ook een thematische zone "Polynesië". De meest populaire attractie is Sea Odyssey, een uitstekende 4D-bioscoop die een levendige ervaring zal bieden.

Hoe vind je Disneyland in Spanje

Port Aventura ligt in het vrij gezellige en zeer gastvrije stadje Salou. Het is gelegen in de Catalaanse provincie Tarragona, aan de "gouden kust" van de Costa Dorada. De stad is niet alleen beroemd om Disneyland, maar ook om zijn prachtige stranden gemarkeerd met blauwe vlaggen, groene parken, pittoreske baaien en gastvrije inwoners.

Van Barcelona is "Port Aventura" 90 kilometer van elkaar gescheiden (ongeveer 1,5 uur met de bus). Met de hoofdstad van Spanje, Madrid, is de situatie gecompliceerder. De afstand ervan naar Salou is niet dichtbij - 500 kilometer. Om dit te overwinnen, is het beter om een hogesnelheidstrein te gebruiken, maar in dit geval is de reistijd minimaal 5-6 uur, maar u hoeft niet te klagen over het comfort van de reis.

De afstand van Valencia naar Port Aventura is ook redelijk - 350 kilometer. Het kan ook worden overwonnen door hogesnelheidstreinen. De enige troost is dat de plaatsen waar deze trein passeert erg pittoresk zijn.

Aanbevolen: