Hoe U Goedkoop Kunt Ontspannen

Hoe U Goedkoop Kunt Ontspannen
Hoe U Goedkoop Kunt Ontspannen

Video: Hoe U Goedkoop Kunt Ontspannen

Video: Hoe U Goedkoop Kunt Ontspannen
Video: Leren hypnotiseren - Deel 1 2024, Mei
Anonim

Naarmate de vakantie nadert, beginnen we plannen te maken voor de rest en dromen we over hoe we zullen reizen en ontspannen in de meest comfortabele omstandigheden. Tegelijkertijd wil elke persoon een beetje sparen - om later niet geschokt te zijn door te onthouden hoeveel geld er tijdens de vakantie is verspild.

Hoe u goedkoop kunt ontspannen
Hoe u goedkoop kunt ontspannen

U kunt zich natuurlijk beperken tot een uitstapje naar het landhuis of wandelen naar een nabijgelegen stuwmeer. Maar in dit geval krijg je een minimum aan indrukken van de rest, want veel interessanter is het om op reis te gaan en te relaxen onder de hete tropische zon of in een van de mooiste steden van Europa. Om zaken met plezier te combineren, kunt u tijdens uw vakantie een shoppingtour naar een van de Europese landen organiseren - bijvoorbeeld op kerstavond naar het buitenland gaan, wanneer bijna alle grote winkelketens pre-holiday sales regelen. Zo kunt u ontspannen, uw verzameling foto's en impressies aanvullen en dingen kopen waar u al lang van gedroomd heeft tegen de meest gunstige prijs. Maar ook als u niet van winkelen houdt, is het goed mogelijk om goedkoop op vakantie in het buitenland te gaan. Om dit te doen, moet u zich aan een paar eenvoudige regels houden.

  1. Tegenwoordig bieden veel reisbureaus vluchten aan naar elk land ter wereld. De kosten van dergelijke vluchten zijn soms acceptabel en soms lijkt het volledig exorbitant. Dus als we het hebben over korte afstanden (bijvoorbeeld als je van plan bent om te ontspannen in Frankrijk, Polen of Tsjechië), kun je een bustour kiezen. Het kost je een stuk minder. Het is ook heel goed mogelijk om geld te besparen door met de trein te reizen. Als u niet veel tijd aan de reis wilt besteden, gebruik dan de diensten van goedkope luchtvaartmaatschappijen - in principe bieden sommige van hen vliegreizen aan tegen een vrij bescheiden prijs (vanaf 90 euro).
  2. Sla indien mogelijk reisbureaudiensten over en koop zelf tickets. Natuurlijk zal er iets meer moeite zijn - maar u zult een aanzienlijk deel van de totale kosten van de reis kunnen besparen.
  3. Het is helemaal niet nodig om een kamer te huren in een duur, extreem modieus hotel. In Europa zijn hostels de goedkoopste plek om te wonen. Deze kleine jeugdherbergen kunnen aanzienlijke bedragen besparen en de kosten van levensonderhoud aanzienlijk verlagen. Het personeel van het hostel spreekt in de regel vloeiend Engels en de kamers zelf, ondanks al hun bescheidenheid, stellen de gast in staat om een acceptabel niveau van comfort te bieden. In de meeste Europese hoofdsteden kost een overnachting in een hostel niet meer dan 20-30 euro. Houd er rekening mee dat de kamerprijzen van het hostel tijdens feestdagen kunnen stijgen.
  4. Als u wilt besparen op aankopen, vergeet dan niet te profiteren van de btw-teruggave (betaald aan de koper alleen als hij het gekochte artikel naar het buitenland exporteert). Daarnaast zijn er vandaag speciale kortingskaarten voor burgers die nog geen dertig jaar oud zijn (bijvoorbeeld EURO26). U kunt zo'n kaart uitgeven op het grondgebied van de Russische Federatie.
  5. Probeer voor een goedkope vakantie in het buitenland gebruik te maken van het openbaar vervoer - taxi's zijn meestal duur, maar bussen of trams kosten u veel minder. Bijna elk gemeentelijk voertuig heeft een gedetailleerde routekaart met alle haltes (met verplichte duplicatie in het Engels).

Aanbevolen: