Wat Kan Aan De Supervisor Worden Voorgelegd?

Inhoudsopgave:

Wat Kan Aan De Supervisor Worden Voorgelegd?
Wat Kan Aan De Supervisor Worden Voorgelegd?

Video: Wat Kan Aan De Supervisor Worden Voorgelegd?

Video: Wat Kan Aan De Supervisor Worden Voorgelegd?
Video: 6 veelvoorkomende fouten die je liever niet maakt als leidinggevende 2024, Mei
Anonim

De vraag wat aan de promotor kan worden voorgelegd, maakt zich meestal zorgen over degenen die hun diploma gaan verdedigen of al hebben verdedigd, dat wil zeggen de studentenvereniging. Natuurlijk is het beste en meest aangename geschenk voor elke leraar het statuut van de overwinning en de prestaties van zijn pupillen. Een materieel cadeau gepresenteerd vanuit een zuiver hart is echter niet overbodig.

Wat kan aan de supervisor worden voorgelegd?
Wat kan aan de supervisor worden voorgelegd?

Wel of niet geven? Ethische kant van het probleem

In de beginfase is het het beste om erachter te komen of je leraar bereid is om geschenken te ontvangen. In dit geval hebben we het niet eens over de vertegenwoordigers van de "oude garde", die presentaties letterlijk als een misdaad kunnen beschouwen en er zeer negatief op kunnen reageren. Sommige jonge leraren aarzelen ook om geschenken aan te nemen uit angst om door hun leeftijdsgenoten te worden beoordeeld of betrapt te worden op omkoping.

Een vrouwelijke leider kan worden gepresenteerd met sieraden gemaakt van natuursteen. Ze zijn niet zo duur als gouden voorwerpen en zien er nobeler uit dan plastic sieraden.

Je moet je houding tegenover de supervisor niet vergeten. Misschien heeft hij niet alleen geen moeite gedaan om je te helpen, maar heeft hij ook een goede voorbereiding belemmerd of geschonden. Maar er is nog een andere optie, wanneer een geschenk aan de leraar de beste manier is om zijn oprechte dankbaarheid, warme houding en bewondering voor hem uit te drukken. Het is in dit geval dat het heden echt geschikt zal zijn.

Een geschenk aan de leider: de financiële kant van het probleem

Vaak is ook de financiële kant van het vraagstuk relevant, zeker voor studenten. Niet iedereen kan het zich veroorloven om een duur geschenk aan een leidinggevende te geven.

Het is daarom aan te raden om de mogelijkheid om voor een bepaald bedrag te "chip in" door alle leerlingen van deze docent te bespreken. Deze methode geeft een uitstekende kans om, voor relatief weinig geld voor iedereen, een mooi en waardevol geschenk te kiezen dat de leraar een leven lang zal herinneren.

Een geschenk kiezen afhankelijk van de leeftijd van de leider

Verlies ook de leeftijd van je leraar niet uit het oog. Je moet het er tenslotte mee eens zijn dat een vrouwelijke leider van gevorderde jaren meer zal genieten van een prachtige portfolio of foto dan van een abonnement op een Balinese of Thaise massage.

Hetzelfde is het geval met jonge mannelijke leiders die iets van geavanceerde technologie kunnen krijgen in plaats van een set tabak met een rookpijp.

Classificatie van geschenken aan de supervisor

Presentaties die geschikt zijn voor presentatie aan de diplomabegeleider zijn grofweg in te delen in verschillende typen:

- echt;

- persoonlijk;

- banaal;

- koel.

Serieuze geschenken aan de supervisor omvatten interieurartikelen, schilderijen en andere kunstwerken, uitrusting, goudproducten, enz. Persoonlijke cadeaus kunnen als volgt zijn: een tafel bestellen in een restaurant, een abonnement op een schoonheidssalon, cosmetica, betaling voor de diensten van een massagetherapeut.

Idealiter moet een geschenk aan een supervisor worden geselecteerd, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met zijn leeftijd en geslacht, maar ook met zijn smaak. Zo'n cadeau zal het meest aangenaam voor hem zijn.

Banale geschenken worden meestal gegeven met volledige onverschilligheid voor hun leraar of bij gebrek aan geld of verbeeldingskracht. Deze presentaties omvatten: wijn, bloemen, cognac, ansichtkaarten en snoep.

Coole cadeaus. Moderne technologieën en materialen maken het mogelijk om originele en ongewone geschenken te maken ter nagedachtenis aan de wetenschappelijke leider, die nog lang in zijn geheugen zullen blijven. Je kunt de leraar bijvoorbeeld een compositie van handgemaakte snoepjes presenteren, een komische lovende ode, een optocht van ballonnen bestellen, hem betrekken bij een loting op tv en nog veel meer. Tegelijkertijd moet u er echter zeker van zijn dat de persoon het correct zal waarnemen en geen geldelijke presentatie of het equivalent daarvan van u verwacht.

Het lijkt misschien dat het kiezen van een geschenk uit allerlei soorten overvloed heel eenvoudig is. In deze kwestie moet men zich echter houden aan delicatesse en een goed begrip van de grenzen van het juiste en acceptabele. Immers, een persoon die niet alleen zijn tijd aan jou heeft besteed, maar ook een deel van zichzelf, kan niet alleen erg blij zijn, maar ook boos zijn over een verkeerd gekozen geschenk of de afwezigheid ervan.

Aanbevolen: