Waarom Het Aantal Toeristen In Sochi Is Afgenomen Has

Waarom Het Aantal Toeristen In Sochi Is Afgenomen Has
Waarom Het Aantal Toeristen In Sochi Is Afgenomen Has

Video: Waarom Het Aantal Toeristen In Sochi Is Afgenomen Has

Video: Waarom Het Aantal Toeristen In Sochi Is Afgenomen Has
Video: Max at the back in Sochi by Peter Windsor 2024, Mei
Anonim

Vroeger had de overgrote meerderheid van de burgers van de USSR, die in de zomer aan de warme zee wilden ontspannen, niet veel keus: ofwel de Krim, of de regio Azov, of de kust van de Zwarte Zee van de Kaukasus. Daarom trok de beroemde badplaats Sochi, gelegen op het grondgebied van het Krasnodar-gebied, letterlijk veel mensen aan - zowel vakantiegangers op vakbondsvouchers in sanatoria en rusthuizen, en "wilden", dat wil zeggen bezoekers die kamers huurden van lokale bewoners.

Waarom het aantal toeristen in Sochi is afgenomen has
Waarom het aantal toeristen in Sochi is afgenomen has

Na de ineenstorting van de USSR, toen mensen de mogelijkheid hadden om vrij naar het buitenland te reizen, vervaagde de glorie van Sochi als kuuroord. Russen werden afgeschrikt door hoge prijzen en een zeer laag serviceniveau. Ze gaven de voorkeur aan vakantie in goedkope budgetresorts in Turkije en Egypte, waar ze veel betere service konden krijgen voor minder geld. De leiding van de badplaats en het Krasnodar-gebied moest veel moeite doen om de oude glorie van Sochi te doen herleven. Dit werd ook geholpen door de keuze van de stad als hoofdstad van de Olympische Winterspelen van 2014. Dankzij een grootschalig federaal programma werd een ingrijpende revisie van lokale sanatoria, kuuroorden en hotels uitgevoerd en werd de infrastructuur van de stad verbeterd. Als gevolg hiervan begonnen de Russen opnieuw te rusten in Sochi.

In 2011 bracht de recreatie-industrie de badplaats 3,6 miljard roebel aan belastingen op. Dit jaar werd er minimaal hetzelfde aantal vakantiegangers verwacht en dus hetzelfde inkomen. Maar de natuur greep in. Als gevolg van aanhoudende zware regenval van grote kracht, vond er in de nacht van 7 juli een catastrofale overstroming plaats in het Krasnodar-gebied. Na een massale afvoer van water van de berghellingen, overstroomde de overstromende rivier het laaggelegen deel van de stad Krymsk, waarbij talloze menselijke slachtoffers vielen. Volgens onvolledige informatie stierven meer dan 150 mensen in Krymsk. In de badplaats Gelendjik zijn meerdere mensen omgekomen. Zo'n groot aantal slachtoffers, naast natuurrampen, wordt verklaard door het onbevredigende werk aan het waarschuwen en evacueren van mensen door lokale autoriteiten.

Hoewel Sochi vrij ver van de plaatsen ligt waar de tragedie plaatsvond, waren de Russen bang en kozen ervoor om niet naar deze badplaats te reizen. Herhaalde gevallen van weigering van eerder gekochte vouchers zijn al bekend. Het is nog te vroeg om de resultaten van het vakantieseizoen 2012 op te sommen, maar het feit dat deze verschrikkelijke ramp heeft geleid tot een daling van het aantal toeristen in Sochi, valt niet te ontkennen.

Aanbevolen: