Hoe Negende Klassers Te Feliciteren Met Prom

Inhoudsopgave:

Hoe Negende Klassers Te Feliciteren Met Prom
Hoe Negende Klassers Te Feliciteren Met Prom

Video: Hoe Negende Klassers Te Feliciteren Met Prom

Video: Hoe Negende Klassers Te Feliciteren Met Prom
Video: Originele felicitatie 2024, Mei
Anonim

Afstuderen is een speciale vakantie in het leven van de klas, dus de belangrijkste taak van de organisatoren is om banaliteit te vermijden, om de viering mooi, plechtig en gedenkwaardig te maken. Je kunt negendeklassers feliciteren met het afstuderen, niet alleen met een plechtige toespraak of formuleverzen van internet. Het is belangrijk dat het einde van de school wordt gemarkeerd door een echte vakantie, georganiseerd volgens alle regels. En als je het voorbereidt, kun je veel originele manieren vinden om het afstudeerfeest zonder verveling te laten verlopen en voor altijd in je geheugen te blijven.

Afstuderen is een bijzondere schoolvakantie
Afstuderen is een bijzondere schoolvakantie

Een kamer vinden, een menu overeenkomen, geld inzamelen van ouders - dit alles is een belangrijk onderdeel van het voorbereiden van het schoolbal, zonder welke de vakantie niet zal plaatsvinden. Wanneer al deze problemen zijn opgelost, is het noodzakelijk om een scenario te ontwikkelen om de negende klassers te feliciteren. Als er een eventmanager, scenarist of regisseur onder de ouders is, zal dit geen probleem zijn. Anders moet u het script zelf schrijven of contact opnemen met het vakantiebureau. Wat moet een afstudeergroetscript bevatten als je het zelf schrijft?

Agentschap VS ouders?

Het grootste probleem van ouders is een gebrek aan begrip van de behoeften van jongeren. En als de hits van de jaren tachtig klinken bij het afstuderen, verschijnt een animator in het beeld van Verka Serduchka, of het script van de diploma-uitreiking bestaat uit pretentieuze verzen, de negende klassers zullen zich bij de eerste gelegenheid verspreiden. Een bureau voor het organiseren van evenementen kan u versies van auteursscripts aanbieden die specifiek gericht zijn op een jeugdig publiek. Wil je poëzie? Laat het in de vorm van rap of hiphop zijn. Wil je dansers laten optreden? Kies uit hedendaagse dansstudio's. Zangers, animators, presentatoren - de bureaus hebben een grote database, dus je hebt een keuze. Daarnaast nemen de uitzendkrachten de verantwoordelijkheid voor uw vakantie. En het is in hun belang dat de artiesten op tijd komen en hun programma 100% uitwerken.

Als je het programma zelf organiseert en het afstudeerscript schrijft, kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Waar artiesten halen? Hoe sluit je contracten met hen af (je hebt immers garanties nodig dat het bal niet wordt verstoord)? Hoe te betalen? Hoe zorgen we voor licht en geluid om aan de behoeften van de artiesten te voldoen? Wat moet er in het script staan en in welke volgorde? Hoe voorkom je eentonigheid en verveling? Maar als u deze problemen kunt oplossen, kunt u de vakantie beter zelf organiseren. In dit geval kunt u inderdaad aanzienlijk minder geld uitgeven. Of maak voor hetzelfde geld het programma diverser dan dat van het bureau. Hij hoeft immers niet meer te betalen.

Proficiat aan de negende klassers

Afstuderen in klas 9 impliceert de aanwezigheid van de klassenleraar en ouders die felicitaties zullen houden. Maar meestal is dit deel van het schoolbal een beetje verfrommeld, omdat niet elke ouder zonder aarzeling in het openbaar kan spreken. Het is beter om een moderne optie te kiezen: video. Omdat je tijdens het fotograferen meerdere takes kunt maken en tijdens het bewerken overbodig kunt maken, en de video zelf in een bepaald tempo kunt bewerken, met prachtige screensavers en footages, hoeven ouders niet te blozen en zullen jongeren niet verveeld.

Het afstuderen van de negende klas bevat ook een gedenkwaardig felicitatiegeschenk voor elke student. Dit geschenk is meestal een fotoalbum met activiteiten in de klas. Maar gewone albums worden gemaakt volgens sjablonen, niet gepersonaliseerd. Een alternatief is een handgemaakt fotoalbum met behulp van de scrapbooktechniek. Of een fotoboek over een klas, dat zal niet moeilijk zijn om te maken: je hoeft alleen maar paginalay-outs te maken met foto's en inscripties, en dat alles aan de drukkerij te geven.

En nog een versie van felicitaties die je je leven lang zal herinneren: een uitnodiging voor het schoolbal van een beroemd persoon die populair is onder de jeugd. Je hoeft niet op de "sterren" te jagen. Nodig de leider van een lokale rockband, een bekroonde atleet en een jonge ondernemer uit die bekend is in jouw stad. Laat ze niet alleen de schoolkinderen feliciteren met het binnentreden van een nieuw leven, maar ook een paar woorden zeggen over hoe ze een verdere weg kunnen kiezen en succesvol kunnen worden.

Aanbevolen: