Hoe Kinderwedstrijden En -quizzen Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Kinderwedstrijden En -quizzen Te Organiseren?
Hoe Kinderwedstrijden En -quizzen Te Organiseren?

Video: Hoe Kinderwedstrijden En -quizzen Te Organiseren?

Video: Hoe Kinderwedstrijden En -quizzen Te Organiseren?
Video: 📣 Димаш и Славянский базар Лучшие моменты Эксклюзивный материал ✯SUB✯ 2024, Mei
Anonim

Wedstrijden en quizzen zijn een essentieel kenmerk van elke kindervakantie. Maar de interesse van de kinderen in hen, de positieve emoties die ze zullen ontvangen door het voltooien van de opdrachten, hangt grotendeels af van hoe zorgvuldig en bedachtzaam de voorbereiding van dit leuke evenement wordt uitgevoerd.

Hoe kinderwedstrijden en -quizzen te organiseren?
Hoe kinderwedstrijden en -quizzen te organiseren?

Onderwerpen

Elke wedstrijd of quiz voor kinderen zal veel interessanter zijn als deze niet op zichzelf wordt gehouden, maar organisch is verweven in het weefsel van een gemeenschappelijke vakantie of evenement. Als dit een spelonderdeel van de vakantie is, dan moet de wedstrijdtaak logisch verbonden zijn met het thema van het hoofdevenement.

Als een quiz of een reeks wedstrijden de ruggengraat van het evenement is, is het een goed idee als alle taken ook thematisch gerelateerd zijn.

Bij het kiezen van een onderwerp moet je rekening houden met de leeftijd van de deelnemers. Het zal interessant zijn voor kinderen om deel te nemen aan een quiz die gewijd is aan hun favoriete sprookjes of tekenfilms, om piraten of prinsessen te spelen, en oudere kinderen kunnen serieuzere problemen worden aangeboden tot aan de oplossing van "eeuwige vragen". Leeftijd is natuurlijk niet het enige waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een onderwerp voor een wedstrijdprogramma. Hierbij spelen zowel de sociale status als het intellectuele niveau van de deelnemers een rol, en of de groepen gemengd zullen zijn, of alleen uit jongens of meisjes zullen bestaan.

Kortom, hoe meer factoren er in aanmerking worden genomen, hoe interessanter het onderwerp voor de deelnemers zal zijn en hoe meer bereid ze zullen zijn om de wedstrijdtaken uit te voeren.

Rekwisieten

Nadat je het onderwerp hebt bepaald, moet je nadenken over wat je nodig hebt om de competitie te houden. Natuurlijk kunnen veel items heel conventioneel zijn: een doos bedekt met gekleurd papier past perfect bij de rol van een piratenkist, ballen zullen magische appels vervangen en visserslaarzen "veranderen" in hardloopschoenen. Kortom, je kunt je fantasie laten zien en gebruiken wat voorhanden is - kinderen accepteren perfect de conventies van het spel. Maar je kunt helemaal niet zonder rekwisieten.

Zelfs als er een intellectuele quiz wordt gehouden, moet je ervoor zorgen dat de deelnemers minimaal pennen en vellen papier hebben.

Het is ook leuk om op de een of andere manier de kostuums van de deelnemers aan te wijzen. Het is niet altijd mogelijk om complexe kostuums te maken, maar slechts een paar details helpen kinderen om sneller in het spel te komen: een kroon voor een prinses, een ooglapje en een bandana voor een piraat, enz. Hoe jonger de deelnemers aan het evenement, hoe belangrijker externe attributen voor hen zijn.

Veiligheid

Tijdens de voorbereiding van de wedstrijdtaken, vooral de sportieve taken, is het noodzakelijk om te zorgen voor de veiligheid van de deelnemers, na te denken over welke traumatische situaties zich kunnen voordoen en deze proberen te voorkomen. De inventaris die bij wedstrijden wordt gebruikt, moet ook veilig zijn.

Als taken het aantonen van atletische vaardigheden vereisen, is het noodzakelijk dat de kinderen gekleed zijn in het juiste uniform. Als de vakantie in de natuur of op een speelplaats plaatsvindt, moet het gebied voor het uitvoeren van actieve wedstrijdtaken vooraf worden gecontroleerd op veiligheid.

Methodologie

Hoe jonger de deelnemers aan de quiz of competitie, hoe meer taken die beweging en actieve acties vereisen in het programma zouden moeten staan. Voor de ouderen zijn er ook rustige intellectuele spelletjes te bedenken. Maar het is in ieder geval nodig om te onthouden dat het beter is om activiteiten af te wisselen: buitenspelletjes afwisselen met rustigere activiteiten, en creatieve en logische taken afwisselen met taken die de kinderen in staat stellen te bewegen en plezier te hebben. In dit geval zal de interesse en energie van de deelnemers voor lange tijd op peil worden gehouden.

onderscheidingen

En natuurlijk moeten er in elke wedstrijd of quiz winnaars zijn die op de een of andere manier vermeld moeten worden. Het is mogelijk om diploma's, medailles en zelfs bekers voor de organisatoren zelf te kopen of te maken, maar het is niettemin noodzakelijk om te onthouden dat het belangrijk is dat kinderen niet alleen nominale erkenning krijgen voor hun successen, maar ook iets materieels, interessants en nuttigs voor hen: klein speelgoed, notitieboekjes, lieve prijzen - ze zijn allemaal geschikt als cadeau voor de winnaars. Natuurlijk kunnen de prijzen serieuzer en duurder zijn, maar dit hangt af van het totale budget van het evenement.

Beledig de verliezers ook niet: ze moeten ook aanmoedigings- of troostprijzen ontvangen om zich niet buitengesloten te voelen.

Aanbevolen: