Hoe Bedenk Je Kinderwedstrijden Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Bedenk Je Kinderwedstrijden Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Bedenk Je Kinderwedstrijden Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Bedenk Je Kinderwedstrijden Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Bedenk Je Kinderwedstrijden Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: 📣 Димаш и Славянский базар Лучшие моменты Эксклюзивный материал ✯SUB✯ 2024, April
Anonim

Nieuwjaar is een favoriete vakantie voor kinderen. Hoe meer leuke activiteiten ouders bedenken voor hun kinderen op nieuwjaarsdag, hoe meer mooie herinneringen er overblijven. U kunt uw kinderen bijvoorbeeld een dag vol leuke prijsvragen geven.

Hoe bedenk je kinderwedstrijden voor het nieuwe jaar?
Hoe bedenk je kinderwedstrijden voor het nieuwe jaar?

Het is nodig

  • - katoen wol;
  • - 2 identieke bekken;
  • - schaar voor elk kind;
  • - vellen wit papier;
  • - geschenken voor wedstrijden.

instructies:

Stap 1

Maak kleine losse bolletjes watten om sneeuwvlokken weer te geven. Kinderen moeten van onderaf op de watten blazen om te voorkomen dat deze valt. De winnaar is degene wiens sneeuwvlok langer vliegt dan anderen.

Stap 2

Verfrommel vellen wit papier zodat ze op sneeuwballen lijken. De kinderen worden verdeeld in 2 teams. Op een afstand van enkele meters van elk van de teams is een bassin geplaatst, waarin de jongens om de beurt sneeuwballen gooien. In wiens bassin er meer brokken zijn, heeft dat team gewonnen.

Stap 3

De presentator staat voor de kinderen en zegt: "Kerstbomen zijn hoog (hij steekt zijn handen omhoog), laag (legt zijn handen naar beneden), breed (spreidt zich uit naar de zijkanten), dun (klapt in zijn handen)." Kinderen herhalen handbewegingen. Na 2-3 ronden begint de presentator het ene te zeggen en het andere met zijn handen te laten zien, in een poging de kinderen neer te halen. Hij zegt bijvoorbeeld 'hoog' en legt zijn handen neer. Wie van de jongens ongelijk had, wordt geëlimineerd. Degene die alles correct laat zien, wint.

Stap 4

De kinderen worden verdeeld in twee teams. Een stoel wordt op een afstand van enkele meters geplaatst. Elk team krijgt een in papier gesneden sneeuwvlok. De jongens moeten om de beurt naar de stoel lopen, eromheen lopen en terugkomen, terwijl ze sneeuwvlokken op hun hoofd hebben. Na het voltooien van de cirkel geeft het kind de sneeuwvlok aan het volgende teamlid. Als de sneeuwvlok valt, zet het kind hem weer op zijn hoofd en gaat verder van waar hij viel. De winnaar is het team waarvan de laatste deelnemer de cirkel eerder heeft voltooid.

Stap 5

Geef de kinderen een schaar en stukjes papier. Laat iedereen de sneeuwvlok uitknippen. Je kunt een wedstrijd organiseren voor de mooiste sneeuwvlok en een winnaar kiezen, of je kunt alle kinderen belonen.

Stap 6

Laat de kinderen gedichten voorlezen of liedjes zingen over het nieuwe jaar. Iedereen die aan de wedstrijd heeft meegedaan, krijgt een cadeau.

Aanbevolen: