Wat Betekenen Paaseieren?

Inhoudsopgave:

Wat Betekenen Paaseieren?
Wat Betekenen Paaseieren?

Video: Wat Betekenen Paaseieren?

Video: Wat Betekenen Paaseieren?
Video: Hoe kun je paaseieren verstoppen? 2024, Mei
Anonim

Pasen is de grootste kerkelijke feestdag voor orthodoxe christenen. In Rusland bakken zelfs mensen die ver van religie zijn op deze lentedag taarten en beschilderen ze elkaar om elkaar te feliciteren. Wat betekent het belangrijkste symbool van Pasen - een gekleurd ei?

Wat betekenen paaseieren?
Wat betekenen paaseieren?

Waarom eieren worden beschilderd met Pasen

Volgens de legende werd het eerste paasei door Christus' discipel Maria Magdalena aan keizer Tiberius aangeboden. Op een audiëntie bij de Romeinse heersers moest iedereen hen geschenken aanbieden, en de vrouw had niets anders dan een ei. Ze gaf het aan Tiberius met de woorden "Christus is verrezen!" De vorst geloofde dit niet en antwoordde: "Het is waarschijnlijker dat dit ei rood wordt dan dat de doden weer opstaan!" Op dat moment werd het ei in zijn handen rood en de verbaasde keizer zei: "Hij is inderdaad opgestaan!". Het paasei is dus een symbool van het begin van een nieuw leven en het waarheidsgetrouwe nieuws van de opstanding van de Heiland.

Wat is gebruikelijk om op paaseieren te schilderen

De bekendste paasversieringen zijn vogels, bloemen en bomen. De vogel is een symbool van de Heilige Geest en de wedergeboorte van de natuur. Meestal zijn eieren versierd met de afbeelding van een duif, kraanvogel of kip. De paashaas (haas) is een symbool dat vanuit het katholicisme tot ons is gekomen. Hij personifieert vruchtbaarheid, gezinswelzijn en een overvloedige oogst in het nieuwe jaar. Bloemen zijn een onmisbaar attribuut van Bright Easter. In ons land werden anjers de bloemen van Christus, omdat zij het waren die zijn lijkwade versierden. De paasboom is een symbool van de paradijsboom des levens, die ook vaak een element wordt van het paasdecor.

Aanbevolen: