Hoe Een Buffettafel Te Regelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Buffettafel Te Regelen?
Hoe Een Buffettafel Te Regelen?

Video: Hoe Een Buffettafel Te Regelen?

Video: Hoe Een Buffettafel Te Regelen?
Video: Arrestanten Amsterdamse poort aan hulp-buffettafel 2024, Maart
Anonim

Het buffet is een geweldig alternatief voor het traditionele banket, waarbij elke gast een bepaalde ruimte aan tafel moet toewijzen. Het buffet is geschikt voor gelegenheden waarbij u een groot aantal gasten in een kleine ruimte moet ontvangen. Een ander voordeel van de buffettafel is dat de gast zichzelf bedient en de gastvrouw alleen de buffettafel zorgvuldig hoeft voor te bereiden en in te richten zodat alles soepel verloopt.

Hoe een buffettafel te regelen?
Hoe een buffettafel te regelen?

instructies:

Stap 1

Stel de buffettafels zo in dat gasten zich gemakkelijk door de kamer kunnen bewegen en van alle kanten toegang hebben tot elke tafel. Dat wil zeggen, u mag geen tafels tegen de muur verplaatsen. Zorg voor kleine tafels in de hoeken of langs de muren van de hal. Er worden rookaccessoires op geplaatst: sigaretten, lucifers, aanstekers, asbakken. Overweeg de locatie van de tafel voor de vuile vaat.

Stap 2

Bedek de tafels met tafelkleden. Voor de buffettafel worden in de regel effen tafelkleden met doffe tinten gekozen. De meest praktische zijn donkere tafelkleden, de meest onpraktische zijn wit.

Stap 3

Plaats stapels borden, glazen en glazen aan beide zijden van elke tafel, plaats het bestek in een "envelop" gevouwen van een stoffen servet. Trouwens, de beste optie voor een receptie-buffet zijn gewone saaie gerechten of witte gerechten.

Stap 4

Volgens de regels van de buffettafel wordt na elke lediging een vuil bord op een speciale tafel voor vuile vaat geplaatst en voor een tweede benadering van de tafel met snacks, moet de gast een schoon bord nemen. In de praktijk betekent dit dat schone vaat "met een marge" moet worden weergegeven. Overweeg een drievoudige voorraad servies voor elke gast. Dat wil zeggen, voor elke genodigde moeten er drie bestek zijn (snackbord, glas, vork). Of hij ze zal gebruiken, is een andere vraag.

Stap 5

Zet de gerechten vervolgens symmetrisch aan beide zijden van het midden van de tafel in de volgende volgorde: snacks en sandwiches, salades, warme gerechten, dessert en fruit. Zorg ervoor dat u zout, peper, juskommetjes tussen de gerechten plaatst. De randen van de tafel worden vrijgelaten met gerechten, zodat de gast een vol bord op een van hen kan plaatsen. U kunt het gemakkelijker doen door een aparte tafel voor de afwas opzij te zetten en er al op te staan, de schuiven van borden, vorken neer te leggen, wijnglazen en glazen uit te zetten. Laat er op andere tafels alleen gerechten met eten zijn.

Stap 6

Denk goed na over wat je gaat serveren voordat je gaat eten. De buffetgerechten zijn verschillende snitten, sandwiches, tartlets, canapés, salades, snacks, versierd met kruiden, fruit en groenten. Het is niet verboden om gasten een warm gerecht aan te bieden, in kleine stukjes gesneden. Zorg ervoor dat u de gasten een selectie drankjes aanbiedt. Laat het mineraalwater, wijn, champagne, vruchtensappen zijn.

Aanbevolen: