Hoe Kom Je Bij De Actie "Wijnkelders" In Italië

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Bij De Actie "Wijnkelders" In Italië
Hoe Kom Je Bij De Actie "Wijnkelders" In Italië

Video: Hoe Kom Je Bij De Actie "Wijnkelders" In Italië

Video: Hoe Kom Je Bij De Actie
Video: The new Gemignani vertical press that reduces processing time by 2 hours 2024, April
Anonim

De actie "Wijnkelders", die elk jaar in Italië wordt gehouden, bestaat uit het feit dat meer dan 1.000 wijnmakerijen van het land hun deuren openen voor iedereen, excursies organiseren, de productietechnologie introduceren en de beste variëteiten demonstreren.

Hoe kom je bij de actie?
Hoe kom je bij de actie?

instructies:

Stap 1

Bekijk de periode van de Cantine Aperte-actie in Italië. Dit kan op de officiële website van de Italiaanse beweging "Wijntoerisme" (The Movimento Turismo del Vino) in de rubriek "Evenementen". De site is speciaal ontworpen om buitenlandse gasten te informeren en is beschikbaar in het Engels. Meestal vindt dit jaarlijkse evenement plaats op de laatste zondag van mei.

Stap 2

Selecteer de regio van Italië waarvan de wijnen voor u interessant zijn. Zoek in het gedeelte "Regionale presidenten" de contactgegevens van het hoofd van het verkeer in dat gebied. Schrijf een brief met het verzoek om informatie te verstrekken over wijnhuizen die zullen deelnemen aan de campagne "Wijnkelders". Dit zal u helpen bij het plannen van uw route en het kiezen van de meest geschikte luchthaven voor uw aankomst in Italië.

Stap 3

Plan je reis. Aangezien de actie "Wijnkelders" één dag duurt, heeft u alleen de mogelijkheid om op korte afstand van elkaar gelegen wijnhuizen te bezoeken. Markeer daarom de nederzettingen waarin u geïnteresseerd bent op de kaart, zoek de dichtstbijzijnde internationale luchthaven.

Stap 4

Koop vliegtickets naar Italië. U kunt binnen het land reizen met streekbussen, per trein en met een huurauto. Houd er rekening mee dat rijden onder invloed (en het is zeer waarschijnlijk, gezien het doel van de actie) verboden is in Italië.

Stap 5

Vraag een Schengenvisum aan voor Italië. Gedetailleerde informatie over de voorwaarden voor de afgifte ervan is te vinden op de officiële website van de ambassade van dit land.

Stap 6

Kom 's ochtends naar de wijnmakerij van uw interesse. U kunt door de wijngaarden slenteren, de kelders verkennen waar de wijn in vaten gist en later in flessen wordt bewaard. Daarnaast zullen wijnmakers praten over de productie van de drank en zullen ze proeven van de beste variëteiten.

Aanbevolen: