Pasen In De VS

Pasen In De VS
Pasen In De VS

Video: Pasen In De VS

Video: Pasen In De VS
Video: Спросите учителя французского - Использование Á и DE с глаголами 2024, Maart
Anonim

Bijna alle religies in de wereld zijn vertegenwoordigd in de Verenigde Staten, maar de absolute meerderheid van de bevolking beschouwt zichzelf als christen. Daarom wordt Pasen in Amerika op grote schaal gevierd.

Pasen in de VS
Pasen in de VS

Pasen in de Verenigde Staten is in veel opzichten vergelijkbaar met hoe deze feestdag in West-Europa wordt gevierd. 51,3% van de Amerikanen beschouwt zichzelf als protestant en 23,9% van de bevolking is rooms-katholiek. Daarom worden alle christelijke religieuze feestdagen in de Verenigde Staten gevierd volgens de Gregoriaanse kalender.

Voor de paasweek in de Verenigde Staten worden vakanties aangekondigd voor scholen, hogescholen en veel overheidsinstellingen. Op zondag wonen Amerikanen traditioneel plechtige diensten bij in kerken. In veel gemeenten nemen parochianen actief deel aan de dienst, terwijl ze hymnen zingen waarin de opstanding van Christus wordt geprezen.

Een ander traditioneel onderdeel van Amerikaans Pasen is het familiediner. Het hoofdgerecht is geroosterd of gebakken lamsvlees. Het vlees wordt vaak gekookt in achtertuinen op speciale barbecuebranders. De Amerikaanse lente geeft de voorkeur aan openluchtvieringen in een groot deel van het land. Allerlei groenten of rijst worden geserveerd met vlees als bijgerecht. Een must-have tafeldecoratie voor Pasen is een gerecht met gekleurde eieren.

Kinderen krijgen voor deze vakantie vaak zoete cadeaus: chocolade-eieren, konijnenfiguurtjes of gewoon snoepzakjes. Chocolade wordt niet alleen aan kinderen gegeven, maar ook aan volwassenen. Deze gewoonte kwam in de 19e eeuw vanuit het Victoriaanse Engeland naar de Verenigde Staten. Tot nu toe blijft een mooie doos bonbons het populairste paascadeau voor vrienden en familie.

Vanuit de Duitse folklore kwam de paashaas naar de Verenigde Staten. Er wordt aangenomen dat dit personage geschenken aan kinderen brengt op de zondag van Christus. In de straten van steden, in parken en winkelcentra zie je vaak acteurs die kinderen vermaken in konijnenkostuums.

Het traditionele paasspel wordt eierrollen genoemd. Beschilderde eieren rollen op het gras op de binnenplaats van het huis of laten ze bergafwaarts gaan. De winnaar is degene wiens ei verder rolt dan de rest. Dit spel wordt ook gespeeld op het gazon van het Witte Huis de dag na Paaszondag. Deze gebeurtenis vond voor het eerst plaats in 1878. Kinderen onder de zeven jaar nemen deel aan het spel en de president van de Verenigde Staten en zijn vrouw zijn de directe organisatoren van dit plezier.

Aanbevolen: