Moet Ik Opstaan als Ik Een Toast Maak?

Inhoudsopgave:

Moet Ik Opstaan als Ik Een Toast Maak?
Moet Ik Opstaan als Ik Een Toast Maak?

Video: Moet Ik Opstaan als Ik Een Toast Maak?

Video: Moet Ik Opstaan als Ik Een Toast Maak?
Video: Hellegat - Full Movie 2024, April
Anonim

Een toost uitbrengen is een ceremonie die kenmerkend is voor elk feest - of het nu een thuisbijeenkomst is of een belangrijke receptie. Bij het maken van een toast is het in de regel gebruikelijk om op te staan en dan een bril te laten klinken. Maar hoe te handelen in elk specifiek geval? Er zijn onuitgesproken regels die deze kant van ons leven beheersen.

Een toast maken
Een toast maken

instructies:

Stap 1

Bij het maken van een plechtige toast moet je opstaan - deze Europese traditie dateert uit de Middeleeuwen. Het is echter niet in alle gevallen gebruikelijk om een bril te laten klinken. Bij bijzonder belangrijke en ceremoniële recepties is het gebruikelijk om gewoon het glas te heffen en het naar de persoon te laten bewegen die de toast uitbrengt. Hetzelfde kan worden gedaan door degenen die aan het andere eind van een lange tafel zitten, in plaats van naar voren te komen en iedereen lastig te vallen.

Stap 2

Als een man een toost uitbrengt, moet hij de persoon benaderen met wie hij spreekt. Als het "toasten" een vrouw is, dan moet je een bril naar haar gaan doen. Bij bijzonder plechtige gelegenheden kunnen alle aanwezigen opstaan bij het toasten. Ook moet iedereen opstaan als er een toost wordt uitgebracht ter ere van een tragische of heroïsche gebeurtenis, of als eerbetoon aan de nagedachtenis van de overledene (met uitzondering van een herdenking). In dergelijke gevallen mag u geen bril laten klinken.

Stap 3

Toast die als grap wordt uitgesproken of een korte goede wens bevat, dat wil zeggen niet naar een bepaalde persoon verwijst, kan zittend worden gezegd.

Stap 4

Gehandicapten en ouderen mogen niet opstaan bij het maken van een toast. In dit geval moet een gerinkelbril op de toast worden benaderd, ongeacht zijn geslacht en status.

Stap 5

Onderbreek of becommentarieer toasts niet. Als je iets wilt toevoegen, moet je dat doen na de toast en rammelende glazen als een korte opmerking of verduidelijking. Het woord voor het maken van een toast moet worden gevraagd aan de "held van de gelegenheid" of (in het geval van bedrijfsfeesten) aan de gastheer of baas.

Aanbevolen: