Hoe Maak Je Een Foto Op 9 Mei

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Op 9 Mei
Hoe Maak Je Een Foto Op 9 Mei

Video: Hoe Maak Je Een Foto Op 9 Mei

Video: Hoe Maak Je Een Foto Op 9 Mei
Video: Hoe maak je een ster van papier. Origami ster van papier. Origami star 2024, April
Anonim

De helden op de foto's op 9 mei zijn veteranen, militairen, ouderen, menigten met anjers en vlaggen. Er kunnen tranen en glimlachen in het frame zijn. Maar om de foto's expressief te laten zijn, moet de fotograaf zeer oplettend zijn.

Hoe maak je een foto op 9 mei
Hoe maak je een foto op 9 mei

instructies:

Stap 1

Stel jezelf allereerst een taak. Denk na over wat u op uw foto's wilt vastleggen: de gezichten van veteranen, de stemming van de mensen, de massa van de menigte of een aantal ongewone scènes. Afhankelijk van de taken kunt u verschillende aanbevelingen doen. Maar er is de belangrijkste waarschuwing voor een fotograaf die een massa-evenement gaat fotograferen - een processie, rally, parade - om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je moet niet te midden van de menigte gaan in ongemakkelijke kleding en schoenen. Sjaals, sjaals, hangende kledingaccessoires kunnen een trieste rol spelen in een handgemeen, verliefdheid.

Stap 2

Bereid uw camera voor op buitenopnamen. Batterijen moeten "vers opgeladen" zijn en er is voldoende ruimte op de geheugenkaart. Anders zullen deze kleine dingen je op het meest ongelegen moment iets over zichzelf laten weten. Veeg stof van de lens. Neem een handige fototas mee die jou en de mensen om je heen in de menigte niet in de weg zit. Bescherm de lens en het apparaat in de buurt van mensen tegen stoten en krassen.

Stap 3

De meeste fotografen worden vroeg of laat geconfronteerd met de vraag: wie en wat heb ik het recht om te fotograferen? Dus op straat, tijdens de parade, kun je gemakkelijk foto's maken, als de mensen om je heen je niet direct erg vinden. Iedereen kan je echter vragen hem niet neer te schieten of het frame met zijn afbeelding te verwijderen, en je moet gehoorzamen, aangezien dit zijn persoonlijk recht is. Maar zover komt het zelden. Als de fotograaf vriendelijk is en lacht, zullen mensen zelf vragen om hem te fotograferen.

Stap 4

Het specifieke van een evenement als Victory Day op 9 mei is dat er veel ouderen zijn, evenals mensen in uniform. Portretten van veteranen kunnen heel expressief zijn als je tijd hebt om oprechte emoties op te pikken. Neem indien mogelijk een telelens mee, het zal je helpen om een foto te maken van een persoon van een afstand en onopgemerkt door hem. Wat betreft mensen in uniform, er zijn hier geen verboden. Ze kunnen er echter, net als alle andere deelnemers aan de parade, tegen zijn dat u foto's van hen maakt. Overweeg voordat u met hen in discussie gaat of de schermutseling het echt waard is.

Stap 5

Selecteer een hoog punt op de grond om de schaal van het evenement weer te geven. Beklim de kinderladder, winkel, maak algemene foto's van de menigte "van bovenaf". Knip de rode vlaggen, die op deze dag meestal veel voorkomen, niet af met de framerand. Het ziet er qua compositie misschien ongelukkig uit. Maar vlaggen, omdat ze erg geometrisch zijn, kunnen integendeel een zeer interessante compositorische oplossing zijn. Hun rode kleur trekt de aandacht, dus het is beter als de rest van de objecten in het frame niet te bont zijn. Observeer mensen. Zie hoe kinderen, gezinnen, jongeren zich gedragen. Wees voorzichtig en houd uw camera gereed.

Aanbevolen: