Hoe Is De Programmer's Day In Rusland & Nbsp

Hoe Is De Programmer's Day In Rusland & Nbsp
Hoe Is De Programmer's Day In Rusland & Nbsp
Anonim

Programmer's Day is een van de jongste feestdagen in Rusland. Het werd goedgekeurd in 2009 en wordt gevierd op 256 (het aantal waarden dat kan worden uitgedrukt in één byte) dag van het jaar. In normale jaren valt het op 13 september, in schrikkeljaren - op 12.

Hoe is de Dag van de Programmeur in Rusland?
Hoe is de Dag van de Programmeur in Rusland?

Zoals elke feestdag omvat Programmer's Day een verscheidenheid aan evenementen. Elk jaar worden er in elke stad tientallen festivals, seminars en feesten gehouden die samenvallen met dit evenement. Soms is de verbeeldingskracht van IT-ers gewoon geweldig.

Zo organiseert een van de bibliotheken van de stad Yekaterinburg jaarlijks computergerelateerde vakanties voor kinderen. Er worden wedstrijden gehouden, zoals cd's gooien, vechten op toetsenborden, rennen met de benen vastgebonden met een draad, enz. Zo proberen de bibliotheekmedewerkers kinderen die van computers houden bij het sporten te betrekken.

In Yekaterinburg werd in 2011 ter ere van de Programmer's Day een fietstocht georganiseerd op Lake Shartash.

In 2010 organiseerde Microsoft ter ere van de feestdag de uitzending van de Patterns & Practices Summit, een mijlpaal voor alle IT-ers. Op de top werden ontwerppatronen en architecturale scenario's breed gepresenteerd door vooraanstaande experts van Microsoft, een bedrijf wiens ervaring in feite de cumulatieve ervaring van de hele industrie is.

In veel steden worden wetenschappelijke conferenties gehouden, waar wetenschappers en jonge specialisten op het gebied van programmeren aan het woord komen. Zo organiseerde UlSTU (Ulyanovsk) in 2011 een conferentie en informeel overleg met specialisten van toonaangevende IT-bedrijven in de stad. Daarnaast kregen de studenten de kans om te luisteren naar lezingen van professionele IT-specialisten over uiteenlopende onderwerpen.

Daarnaast organiseren clubs in veel steden op deze dag feesten voor wie op de een of andere manier met programmeren te maken heeft.

Programmeurs leveren een onschatbare bijdrage aan het dagelijks leven van mensen. De vruchten van hun werk zitten in alles, van mobiele telefoons tot laptops, tablets en andere gadgets. Daarom, als er IT-specialisten onder je vrienden zijn, vergeet ze dan niet te feliciteren op 12 september.

Aanbevolen: