Hoe Is De Spaanse "La Tomatina"

Hoe Is De Spaanse "La Tomatina"
Hoe Is De Spaanse "La Tomatina"

Video: Hoe Is De Spaanse "La Tomatina"

Video: Hoe Is De Spaanse
Video: Hundreds Of Tons Of Tomatoes Are Used As Ammo In Spain's Tomatina Festival 2024, Mei
Anonim

Spaanse feestdagen en festivals zijn echt te gek. Ze vangen in de draaikolk van passies en emoties niet alleen buurtbewoners, maar ook toeristen, die vaak speciaal komen voor de start van de vieringen. Ook La Tomatina, het “tomatenfeestje” in Valencia, Spanje, is niet bescheiden. Het vindt jaarlijks eind augustus plaats en duurt strikt een week.

Hoe is de Spaanse "La Tomatina"
Hoe is de Spaanse "La Tomatina"

Het Spaanse "La Tomatina" vindt plaats in de stad Buñole, in de provincie Valencia. Tijdens de week kunnen gasten en deelnemers aan de vakantie genieten van concerten, een feestelijke parade, dansen en vuurwerk. Maar het belangrijkste dat toeristen van over de hele wereld naar La Tomatina trekt, is de strijd om tomaten.

Helemaal aan het begin van het festival, om tien uur 's ochtends, rijden vrachtwagens tot de rand gevuld met tomaten het centrale plein van de stad op. De grote menigte staat al in de handen te wrijven in afwachting van een echt gevecht. Maar de opening van het festival zal slechts aan één persoon verplicht zijn: een waaghals die een twee verdiepingen hoge houten paal kan beklimmen die is ingesmeerd met zeep en reuzel en een trofee kan krijgen - een varkenspoot.

De tomatenstrijd, het belangrijkste evenement van het festival, begint met een signaal: een schot van waterkanonnen. Een grote menigte greep ijverig het belangrijkste wapen: de geïmporteerde tomaten. Voordat je een tomaat naar iemand gooit, moet je de groente in je handen pletten om niemand te verwonden. De strijd eindigt een uur later met hetzelfde signaal van de waterkanonnen. Gedurende deze tijd slagen de festivaldeelnemers erin om meer dan 100 ton tomaten te verhandelen. Het belangrijkste dat La Tomatina onderscheidt van sommige andere evenementen, is dat het plezier altijd voorbijgaat zonder enig letsel of nadelige gevolgen.

Om deel te nemen aan de Spaanse "La Tomatina" moet u de regels kennen die zijn opgesteld door het stadsbestuur en de organisatoren van het evenement. De kleding van de deelnemers mag in geen geval gescheurd zijn; het is noodzakelijk om alle scherpe en zware voorwerpen te verwijderen die iemand kunnen verwonden; het is noodzakelijk om de bewegingen van vrachtwagens met "wapens" nauwlettend te volgen. Ook kunnen er problemen ontstaan met toiletten. Alle nabijgelegen winkels en restaurants zijn tijdens de vakantie gesloten, zodat gasten geen grote schade aanrichten. Er zijn geen gratis openbare toiletten in Spanje. Daarom hebben de deelnemers geen andere keuze dan hun behoefte op straat te doen.

Aanbevolen: