Ongewone Vakantie - Handdoekdag

Inhoudsopgave:

Ongewone Vakantie - Handdoekdag
Ongewone Vakantie - Handdoekdag

Video: Ongewone Vakantie - Handdoekdag

Video: Ongewone Vakantie - Handdoekdag
Video: Vlaanderen Vakantieland: Kristien in Leukerbad 2024, April
Anonim

Er zijn enorm veel verschillende vakanties op onze planeet. Een van de meest ongewone kan een vakantie worden genoemd - "Towel Day". Het is opgedragen aan het werk van de beroemde sciencefictionschrijver Douglas Adams, de auteur van het fantastische werk The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Handdoeken op het strand
Handdoeken op het strand

Over de hele wereld vieren fans van de beroemde Engelse schrijver Douglas Adams op 25 mei een vrolijke vakantie "Towel Day". Elk jaar verovert deze feestdag nieuwe landen. Om deze dag goed door te brengen en de vakantie met waardigheid te vieren, moet je een lichte handdoek bij je hebben.

Creativiteit D. Adams

De beroemde schrijver Douglas Adams werd geboren in Engeland en werd beroemd door zijn werk genaamd The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. In deze roman vertelt hij over de wonderbaarlijke mogelijkheden van een gewone handdoek. Dit eenvoudige object blijkt praktisch onmisbaar te zijn tijdens reizen, niet alleen op aarde, maar ook in de ruimte. Douglas Adams wijdde een heel hoofdstuk van zijn boek aan de verbazingwekkende eigenschappen van de gewone handdoek.

Voor een toerist kan een handdoek dienen als deken of deken als hij het koud heeft tijdens het slapen in de open lucht. Het kan worden gebruikt als een ligstoel op een zanderige kust als u wilt zonnebaden. Eenmaal op een onbewoond eiland kun je met een handdoek zwaaien en zo de aandacht trekken van boten die langs de kust varen. En om een zonnesteek te voorkomen, moet je een handdoek om je hoofd wikkelen.

De handdoek is onmisbaar bij een calamiteit. Ze kunnen hun mond en neus bedekken als een toerist zich in een rokerige omgeving bevindt. En om niet verblind te worden door het zien van heldere sterren in de galactische ruimte, moet je een handdoek als blinddoek gebruiken. Bij het aanvallen van intergalactische piraten kan een natte handdoek als een knuppel fungeren. Natuurlijk kan en moet dit nuttige item voor zijn hoofddoel worden gebruikt - om het lichaam af te vegen na hygiënische procedures.

De opkomst van een vakantie

De beroemde schrijver stierf op 11 mei 2001. Fans van zijn talent publiceerden enige tijd na de dood van Douglas Adams op het evenement "Binary Freedom" hun bericht "Towel Day: A Tribute to Douglas Adams". Het beschreef in detail hoe je de vakantie op de juiste manier kunt vieren en de nagedachtenis van de grote schrijver kunt eren.

Feesthanddoeken
Feesthanddoeken

In hun bericht stelden fans voor om "Towel Day" te vieren twee weken na de dood van de auteur van het sciencefictionboek, dat wil zeggen 25 mei. Op deze dag moeten alle bewonderaars van het talent van de schrijver een handdoek hebben, bij voorkeur felle kleuren. De handdoek kun je gebruiken zoals je wilt. Wikkel bijvoorbeeld hun hoofd in of hang ze op hun schouders.

Aan alle mensen die elkaar onderweg ontmoeten, vertel over het werk van Douglas Adams en zijn prachtige werk "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy". Het is aan te raden dat een gesprek met mensen die het boek niet kennen, hen naar de boekhandel doet gaan en dit fantastische werk voor zichzelf gaat kopen.

Aanbevolen: