Paasmand 2019: Wat Mag Wel En Niet Ingezegend Worden Met Pasen

Inhoudsopgave:

Paasmand 2019: Wat Mag Wel En Niet Ingezegend Worden Met Pasen
Paasmand 2019: Wat Mag Wel En Niet Ingezegend Worden Met Pasen

Video: Paasmand 2019: Wat Mag Wel En Niet Ingezegend Worden Met Pasen

Video: Paasmand 2019: Wat Mag Wel En Niet Ingezegend Worden Met Pasen
Video: DIY PASEN: PAASEIEREN GAREN 2024, Mei
Anonim

Op een lentedag - 28 april 2019 - is er Pasen. Een van de verplichte acties tijdens de voorbereiding op deze heldere vakantie is het verzamelen van de paasmand. Welke producten kunnen erin worden gedaan, gedragen voor toewijding aan een tempel of kerk? En welke moeten worden weggegooid?

Do's en don'ts in het paasmandje
Do's en don'ts in het paasmandje

Als je je voorbereidt om Pasen 2019 te vieren, moet je zeker de tijd nemen en langzaam je paasmandje samenstellen. Onderaan moet u een schone handdoek leggen, waarop u vervolgens de geselecteerde producten legt. Je kunt kaarsen aan de paasmand toevoegen, evenals levende twijgen van groenblijvende planten, bijvoorbeeld spar, spar of mirte. Je hebt ook een tweede schone nieuwe handdoek nodig, die moet worden gebruikt om de inhoud van de mand van bovenaf te bedekken tot het moment van inwijding.

Welke voedingsmiddelen kunnen heilig zijn voor Pasen?

Welk eten hoort in de paasmand? Als je deze vraag in het algemeen beantwoordt, dan moet de inhoud voornamelijk bestaan uit het voedsel dat tijdens de vastentijd niet is geconsumeerd. Daarom lijkt het moment uiterst controversieel of het mogelijk is om zout, peper, suiker, mierikswortel en enkele andere specerijen / specerijen te heiligen voor Pasen. Er wordt aangenomen dat er geen volledig strikt verbod is op dergelijke ingrediënten in de vakantiemand, maar het is toch beter om ervan af te zien.

In de paasmand kan er zijn:

  1. Paastaart (zelf gekocht of gebakken);
  2. andere zoete of zoute gebakjes (de voorkeur gaat uit naar zelfgemaakte);
  3. geverfde eieren (eieren geverfd voor Pasen; eieren met rode schelpen hebben prioriteit, eieren kunnen echter worden ingewijd met stickers op de schaal);
  4. kwark Pasen met gedroogd fruit;
  5. rode wijn (Cahors);
  6. zuivelproducten, zelfgemaakte kazen;
  7. vleessnacks mogen ook worden ingewijd op een heldere vakantie;
  8. vis en zeevruchten zijn over het algemeen ook acceptabel.

Houd er bij het samenstellen van je mandje voor Pasen 2019 rekening mee dat de porties klein moeten zijn. Je moet zoveel mogelijk eten meenemen om aan de feesttafel te eten en een heldere vakantie tegemoet te komen. Het is ten strengste verboden om gewijde producten weg te gooien, als er overschotten zijn, is het beter om ze uit te delen aan mensen in nood, ze in een kerk of tempel achter te laten.

Wat niet kan worden ingewijd met Pasen

Om te beginnen moet je begrijpen dat het onaanvaardbaar is om materiële voorwerpen naar de wijding met Pasen te brengen. Of het nu gaat om iconen, een taartmes, geld, sleutels, sieraden en persoonlijke bezittingen - dit alles is het niet waard om de paasmand te vullen.

Het is noodzakelijk om het voedsel op te geven dat vrijelijk werd geconsumeerd tijdens de Grote Vastentijd.

Alcoholische dranken mogen met Pasen niet naar de kerk worden gebracht en geheiligd, de enige uitzondering is de bovengenoemde wijn. Zelfs zelfgemaakte likeuren zijn verboden.

Vleesproducten met bloed kunnen niet aan het vakantiemandje worden toegevoegd. Welke producten kunnen nog niet heilig zijn voor Pasen 2019? Het is onwenselijk om groenten, kruiden, fruit in de paasmand te doen, zelfs diegene die met je eigen handen in een huiskas zijn gekweekt.

Aanbevolen: