Wanneer Is De Dag Van De Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) In 2020

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) In 2020
Wanneer Is De Dag Van De Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) In 2020

Video: Wanneer Is De Dag Van De Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) In 2020

Video: Wanneer Is De Dag Van De Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) In 2020
Video: 31 Mei 2020, Pinksteren 2024, Mei
Anonim

De Dag van de Heilige Drie-eenheid is een geweldige kerkelijke feestdag. Het is een symbool van de drie-eenheid van God de Vader, Zoon en Heilige Geest, en wordt ook beschouwd als een symbool van het begin van een nieuw leven. In 2020 wordt Drie-eenheid gevierd op 7 juni.

Wanneer is de Dag van de Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) in 2020
Wanneer is de Dag van de Heilige Drievuldigheid (Pinksteren) in 2020

Trinity: de geschiedenis van de vakantie

Trinity is een van de belangrijkste orthodoxe feestdagen, maar sommige tradities zijn nauw verweven met de heidense cultuur. De essentie ervan is eerbied voor de eenheid van de Heilige Geest, God de Vader en de Zoon van de Verlosser. Op de vijftigste dag na de executie van Jezus verzamelden de apostelen zich in de lichte kamer, waar plotseling een heldere vlam verscheen, die niet brandde, maar alleen scheen. Dus daalde de Geest uit de hemel neer en beloonde alle aanwezigen met de kennis van talen. De unieke gave die voor het geloof werd ontvangen, maakte het mogelijk om de hele wereld te vertellen over het offer van de Zoon van God voor het heil van alle mensen.

Wanneer is de Dag van de Heilige Drie-eenheid in 2020?

Er wordt aangenomen dat de Svetlitsa, waarin het vuur verscheen, de eerste orthodoxe kerk werd. De Drie-eenheid wordt ook wel Pinksteren genoemd, omdat het gevierd wordt op de vijftigste dag na Pasen. Het wordt alleen op zondag gevierd. De datum van de vakantie verandert jaarlijks. In 2020 wordt Drie-eenheid gevierd door orthodoxe gelovigen op 7 juni. De Katholieke Drie-eenheid in Rusland valt in 2020 op 25 mei.

Tradities en rituelen

Gelovigen vieren Drie-eenheid drie dagen lang. Op de zaterdagavond voor Pinksteren gaan veel christenen naar de tempel. Op deze dag is het gebruikelijk om overleden familieleden te herdenken. Er is geen traditionele zondagse liturgie over Trinitatis. Het wordt vervangen door een feestelijke dienst. Na de middagdienst volgen de vespers, vergezeld van drie gebeden, waarin de Heilige Geest die op aarde is neergedaald wordt verheerlijkt. Na de vakantie mag je niet een hele week vasten.

Op Trinity is het gebruikelijk om takken en gras te wijden en ze vervolgens thuis neer te leggen. Takken kunnen naast pictogrammen of ergens anders worden geplaatst. Er wordt aangenomen dat ze de bewoners van het huis een heel jaar lang zullen beschermen tegen de komst van boze geesten. Gewijde kruiden worden gedroogd en aan thee toegevoegd.

Tempels zijn ook versierd op Trinity. Binnen zijn takken van berken en esdoorn aangelegd en is de vloer bedekt met alsem, vers gras. Priesters kleden zich in smaragdkleurige kleding voor de dienst. Volgens kerkelijke regels mag je niet voor de Drie-eenheid werken. Er wordt aangenomen dat na Pinksteren de natuur tot leven komt en een nieuw leven begint.

Beeld
Beeld

Het is noodzakelijk om je van tevoren voor te bereiden op de vakantie. Vóór Trinity maken mensen het huis schoon, versieren de sienna met groene takken. Op zaterdag bereiden gelovigen een feestelijk diner en bakken ze een brood. Na het bijwonen van de dienst moet er met Pinksteren geproefd worden. Vroeger droogden mensen de resten van een brood en voegden het hele jaar door kruimels aan het taartdeeg toe. Het was vooral belangrijk om ze toe te voegen aan de bruidstaart, zodat het leven van de pasgetrouwden gelukkig en zorgeloos was.

Beeld
Beeld

Er zijn veel vakantietradities van heidense oorsprong. Eerder droegen meisjes op Trinity kransen en lieten ze ze in het meer zakken. Dit moest voorzichtig gebeuren, leunend over het water, maar het oppervlak niet rakend. Als de krans wegzweeft, betekent dit dat dit jaar de eigenaar voorbestemd is om te trouwen. Een verzonken krans is een voorbode van ongeluk.

De traditie om met Pinksteren bezems klaar te maken voor het badhuis is bewaard gebleven. De takken hoeven niet te worden gesneden, maar moeten worden gebroken. Dergelijke bezems hebben genezende krachten. Je kunt niet zwemmen op Trinity. Vroeger geloofde men dat zeemeerminnen op vakantie wakker worden, wat toeristen het water in kan slepen.

Vroeger was er veel matchmaking op Trinity. Er wordt aangenomen dat er op deze dag iets moet gebeuren dat het begin van een nieuw leven zal markeren. Het regenachtige weer op Pinksteren is een goed teken. Als het regent op een feestdag, zal het hele jaar vruchtbaar en succesvol zijn.

Aanbevolen: