Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In 2020

Inhoudsopgave:

Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In 2020
Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In 2020

Video: Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In 2020

Video: Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In 2020
Video: 2021 08 15 Ten hemelopneming van de Heilige Maagd Maria - Preek 2024, Mei
Anonim

De Dormition of the Most Holy Theotokos is een geweldige kerkelijke feestdag die de hemelvaart van de Maagd Maria naar de hemel en haar hereniging met haar zoon Jezus Christus viert. Op deze dag bezoeken gelovigen kerken, nemen ze deel aan kerkdiensten en houden ze zich aan verschillende eeuwenoude tradities.

Wanneer de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria in 2020
Wanneer de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria in 2020

Geschiedenis en datum van de vakantie

In 2020 vieren orthodoxe christenen op 15 augustus de Dormition of the Most Holy Theotokos. Deze grote kerkelijke feestdag wordt sinds de 5-6e eeuw na Christus gevierd en is opgedragen aan de nagedachtenis van de Maagd Maria, de moeder van de Heer Jezus Christus. Na de executie van haar zoon ervoer ze extreem psychisch lijden, elke dag bezocht ze de rustplaats van de Heer en bad voor hereniging met hem. Gebeden werden door de hemel verhoord en op een dag verscheen de bode aartsengel Gabriël voor de vrouw. Hij zei dat Maria's leven ten einde liep en dat ze binnen drie dagen zou opstijgen naar de Heer.

Beeld
Beeld

De Moeder Gods ging naar bed en op de afgesproken tijd werd haar kamer verlicht met een fel licht. Maria stond op, boog voor de Heer en ging weer liggen. Daarna viel ze in slaap in de eeuwige slaap, en de ziel van de Maagd steeg op naar de hemel. De begrafenis van de Moeder Gods vond plaats in Getsemane, vlakbij de rustplaats van haar ouders en Jozef de Verloofde. Ze werden bijgewoond door de apostelen van Christus, en het gebed werd voorgelezen door Johannes de Theoloog. Volgens de legende ging de rouwprocessie gepaard met wonderen: een bewolkte kroon vormde zich in de lucht en gelovigen die de kist aanraakten, werden genezen van ziekten.

De kist met het lichaam van de Maagd werd in een grot geplaatst en de ingang was afgesloten met stenen. Daarna gingen de wonderen door: twee dagen na de begrafenis arriveerde wijlen apostel Thomas en vroeg om het graf op te graven. Zijn verzoek werd ingewilligd, maar het lichaam lag niet in de kist. Er wordt aangenomen dat het door engelen is genomen. Deze gebeurtenis wordt zeer vereerd in het christendom en symboliseert de tweede Pasen: de hemelvaart van ziel en lichaam betekent overwinning op de dood en de overgang naar een nieuw leven, zondeloosheid en zuiverheid van een persoon, zijn nabijheid tot de Heer. Mary zat naast haar zoon en nu kijken ze samen vanuit de hemel naar de wereld.

Beeld
Beeld

Vieringstradities

De Dormition of the Theotokos is een echt belangrijke feestdag voor gelovigen, daarom zijn er in Rusland al lang veel kerken genoemd ter ere van deze gebeurtenis. Een daarvan is de Maria-Hemelvaartkathedraal in Moskou. Er wordt aangenomen dat de Maagd Maria de beschermer is van alle gelovigen, en gebeden voor haar om de ziel te reinigen en het hart te bevrijden. Sinds de tijd van het heidendom werd Obzhinka in deze tijd gevierd, waarvan de tradities nauw verweven waren met de Assumptie. Het geloof zegt dat de korenaren op deze dag genezende kracht verwerven, dus de gelovigen plukten ze van het veld en brachten ze naar de kerk, biddend om zegen en hulp bij het dorsen.

Beeld
Beeld

Op de Dormition worden diensten gehouden in alle orthodoxe kerken met een grote bijeenkomst van gelovigen. Op deze dag is het noodzakelijk om voor de ikoon van de Moeder van God te bidden en deze te vereren. Het is toegestaan om brood en water naar de verlichting te brengen. Na het bezoeken van de dienst is het aan te raden om een feestelijke tafel te dekken en dierbaren daarvoor uit te nodigen. Onder de lekkernijen moeten fruit, bessen en noten aanwezig zijn.

Sinds de oudheid wordt de Assumptie beschouwd als het begin van de "Indian Summer". In de dorpen en dorpen begint het ploegen en laat oogsten. U kunt beginnen met het oogsten van augurken voor de winter. Tijdens de fijne vakantie en in de week erna is het noodzakelijk om goed voor het land en de planten te zorgen. Het is verboden om scherpe voorwerpen in de grond te steken, tarwe en fruit te verbranden of weg te gooien. Je kunt ook geen grof taalgebruik gebruiken en ruzie maken met dierbaren.

Aanbevolen: