Hoe De Maltezen De Hemelvaart Van De Maagd Vieren

Hoe De Maltezen De Hemelvaart Van De Maagd Vieren
Hoe De Maltezen De Hemelvaart Van De Maagd Vieren

Video: Hoe De Maltezen De Hemelvaart Van De Maagd Vieren

Video: Hoe De Maltezen De Hemelvaart Van De Maagd Vieren
Video: Special | Zo komen schimmige miljonairs Europa binnen 2024, Mei
Anonim

De viering van de Hemelvaart van de Maagd Maria begint op 15 augustus op Malta en duurt meerdere dagen. Dit is een van de grootste religieuze feestdagen; de inwoners van Malta vieren het traditioneel op ongewoon grote schaal.

Hoe de Maltezen de Hemelvaart van de Maagd vieren
Hoe de Maltezen de Hemelvaart van de Maagd vieren

Toeristen die zich op deze dag in Malta bevinden, worden getuigen van de algemene vakantiesfeer die op het eiland heerst. De Maltezen zijn gewend om elk feest ongewoon vrolijk en luidruchtig te vieren, maar de dag van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria is een uitzondering, zelfs in deze rij, behalve dat Kerstmis er ruzie mee kan maken. Het festival begint 's morgens vroeg op 15 augustus en duurt drie dagen actief, maar over het algemeen duurt het bijna tot het einde van de maand. Iemand kan zelfs verbaasd zijn over de vreugde waarmee de Maltezen de dood van de Maagd Maria vieren, maar de verbijstering zal verdwijnen als we rekening houden met het tweede aspect van de viering - de dag van de Hemelvaart van de Maagd is immers ook de dag dat ze naar de hemel ging. De Maltezen zijn oprecht blij voor haar, en niet te vergeten hun hemelse beschermvrouwe te vragen om het beste voor zichzelf en hun dierbaren.

De Dag van de Hemelvaart van de Maagd Maria is een vrije dag op Malta. Van vroeg in de ochtend verschijnen vele feestelijk geklede stedelingen op straat, plechtige processies beginnen, diensten worden gehouden in kerken en kathedralen. Op deze dag zou elke gelovige in Maltees de mis moeten bijwonen, je kunt het alleen om een heel goede reden overslaan. Een processie met een Mariabeeld trekt door de stad, het recht om het te dragen moet nog worden verdiend. Het beeld is vrij zwaar, moeilijk te dragen, maar zeer eervol. De processie wordt begeleid door muziek uitgevoerd door een fanfare. Vuurwerk licht zo nu en dan op in de lucht - het interessante is dat ze de hele dag worden afgevuurd, en niet alleen 's nachts. Talloze carnavals vinden plaats op straat, kooplieden die met elkaar wedijveren, bieden verschillende kleine gerechten aan, van hotdogs tot snoep.

De viering van de Dag van de Hemelvaart van de Maagd op Malta onderscheidt zich door een oproer van kleuren, heldere, sappige kleuren zijn overal aanwezig - in de kostuums van stedelingen, opgehangen vlaggen en spandoeken, gewaden van heiligenbeelden. De sfeer van oprechte vreugde die in steden heerst, kan enigszins ongebruikelijk blijken te zijn voor de meer ingetogen noordelijke volkeren, onder wie het niet gebruikelijk is om hun emoties en gevoelens zo openlijk te uiten. De duur van het feest, dat bijna tot september duurt, is ook ongebruikelijk. Interessant is dat de volgende feestdag ook is gewijd aan de Maagd Maria - op 8 september vieren de Maltezen Madonna's Day ter ere van verschillende overwinningen, die volgens de inwoners van Malta werden geholpen door hun patroonheilige.

Aanbevolen: