Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In

Inhoudsopgave:

Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In
Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In

Video: Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In

Video: Wanneer De Hemelvaart Van De Heilige Maagd Maria In
Video: Maria 2024, April
Anonim

De Dormition of the Most Holy Theotokos in 2019 valt eind augustus. Op deze dag dekken de gastvrouwen een feestelijke tafel en trakteren ze iedereen op heerlijke huisgemaakte gerechten.

Wanneer de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria in 2019
Wanneer de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria in 2019

De Dormition van de Allerheiligste Theotokos is een mooie en zeer belangrijke feestdag voor orthodoxe mensen. Het valt op de laatste zomermaand. Vaak zijn gelovigen geïnteresseerd in de exacte datum van deze feestdag om zich er van tevoren op voor te bereiden.

geschiedenis van de vakantie

Deze viering, gewijd aan de nagedachtenis van de dood van de Moeder van God, is een van de belangrijkste orthodoxe feestdagen. Het woord "Hemelvaart" in de titel symboliseert niet de gebruikelijke fysieke dood van mensen, maar de hemelvaart van de ziel naar God.

Volgens de geschiedenis van de feestdag, nadat Jezus naar de hemel was opgevaren, bleef Maria onder de mensen en nam de apostel Johannes haar over. Toen het leven op aarde te moeilijk werd (vanwege de gruweldaden van koning Herodes), gingen beiden in Efeze wonen. De Moeder van God bracht al haar dagen door in vurig gebed. Ze vroeg God om het moment van de dood te bespoedigen en haar dichter bij zich te brengen.

Beeld
Beeld

De gebeden werden uiteindelijk verhoord. Op een dag verscheen de aartsengel Gabriël plotseling voor Maria. Uit een gesprek met hem leerde de Moeder van God dat er voor haar heel weinig meer over was om onder de mensen te zijn - slechts drie dagen. De Maagd Maria wilde afscheid nemen van de apostelen voordat ze de andere wereld verliet. De laatste slaagde erin om alles bij elkaar te krijgen en bij de kist van de Moeder van God te komen, waarop ze lag in afwachting van haar eigen dood.

Na de dood van de Moeder Gods werd de kist met haar lichaam naar de grot verplaatst. De apostelen bleven nog enkele dagen bij hem, maar buiten de grot, terwijl ze de hele tijd in gebed doorbrachten. Slechts één van hen - Thomas had geen tijd om afscheid te nemen van de Moeder van God. Hij mocht de grot betreden en buigen voor de overblijfselen. Toen de ingang werd geopend, zag iedereen dat het lichaam niet in de kist lag. De Moeder van God steeg op naar de hemel.

Eigenaardigheden

De datum van de vakantie verandert elk jaar. In 2019 is het 28 augustus. Het feest valt op woensdag. Negen dagen lang dragen de geestelijken blauwe kleding. Dag 1 - voorfeest, de rest - nafeest. Het is op de 28e dat huisvrouwen de tafel moeten dekken met een verscheidenheid aan gerechten. De vakantie eindigt immers met een strikt vasten. Feestelijke gerechten moeten niet alleen voor uw gezin worden geserveerd, maar ook voor mensen in nood.

Beeld
Beeld

In Rusland waren er zeer interessante tradities in verband met de dag van de Hemelvaart van de Allerheiligste Theotokos. Jongeren stuurden op deze dag koppelaars naar het meisje dat ze leuk vonden. Men geloofde dat jonge dames die voor de vakantie geen bruidegom hadden, tot de lente alleen zouden zijn.

De boeren probeerden ook de oogst binnen te halen en groenten en fruit voor de winter te oogsten. Deze traditie is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Beeld
Beeld

Op zo'n belangrijke orthodoxe feestdag mag men geen scheldwoorden gebruiken en in het algemeen conflicten aangaan met mensen om hem heen. Vooral met familie en vrienden. Als een persoon in een slecht humeur is, moet je proberen zo snel mogelijk van hem af te komen, beginnen te glimlachen en je te verheugen. Het is belangrijk om hulp te bieden aan iedereen die het nodig heeft. Op vakantie kun je mensen die daarom hebben gevraagd geen ondersteuning weigeren.

Het is een heel goed voorteken om op 28 augustus alle belangrijke dingen die zijn begonnen af te ronden en de vakantie met een gerust hart te vieren.

Aanbevolen: