Hoe St Patrick's Day Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe St Patrick's Day Te Vieren?
Hoe St Patrick's Day Te Vieren?

Video: Hoe St Patrick's Day Te Vieren?

Video: Hoe St Patrick's Day Te Vieren?
Video: ИРЛАНДСКИЙ ТАНЕЦ - "КАК СДЕЛАТЬ" традиционный танец на День Святого Патрика - экзамены на аттестат зрелости, уровень 4 - часть 1 2024, Mei
Anonim

Onmerkbaar kwam St. Patrick's Day, die tot voor kort alleen Iers was, ons dagelijks leven binnen. Voor meerdere jaren op rij, op 17 maart in Rusland, wordt iedereen Iers en neemt deel aan de viering. Katholieken eren Saint Patrick, die de bewaarder van Ierland werd, omdat hij het van het heidendom verloste en de slangen verdreef. En iedereen die gewoon plezier wil hebben, viert weer een lente-reden om te ontspannen en tot rust te komen.

Hoe St Patrick's Day te vieren?
Hoe St Patrick's Day te vieren?

instructies:

Stap 1

Groen is de officiële kleur van Ierland, evenals de kleur van de klaverblaadjes die alle Ieren op deze dag aan hun kleding dragen. In Rusland is het problematisch om in maart een levende groene klaver te vinden, maar je kunt een klaverblad maken van papier, draad of ander afvalmateriaal. Een symbool van geluk, de klaverblad werd een symbool van de feestdag, omdat met zijn hulp Saint Patrick ooit de Ieren uitlegde over de Heilige Drie-eenheid en zijn landgenoten overhaalde om zich tot het christendom te bekeren.

Stap 2

In Rusland worden op St. Patrick's Day talloze festivals en zelfs parades gehouden, concerten met Ierse muziek. En natuurlijk shows van de beroemde Ierse dansen - riverdens. Dat kun je vieren door een van deze evenementen bij te wonen. Of je kunt een paar rivierdanslessen volgen bij een dansschool en zelf optreden voor publiek. In sommige landen worden flashmobs georganiseerd ter ere van St. Patrick's Day, wanneer vreemden op afspraak samenkomen op een drukke plek en plotseling synchroon gaan dansen. Opnamen van deze flashmobs zijn te vinden op internet.

Stap 3

Aangezien Ierland een land is van pubs en goed bier, is het gebruikelijk om dit specifieke drankje te drinken op St. Patrick's Day. Er zijn nu een overvloed aan Ierse pubs in Rusland, en elk van hen biedt zijn eigen programma op 17 maart. Partijen omvatten meestal bierdrinkwedstrijden, Keltische dansen en ander amusement. Het is gebruikelijk om naar verkleedfeesten in pubs te komen, hetzij in groene T-shirts met de woorden "I love Ireland" of in een kabouterkostuum. Dit fantastische personage, een sluwe schoenmaker, is populair in de Ierse folklore. Hij weet hoe hij op een regenboog moet rennen en verbergt zijn schat voor mensen: een pot met goud. Kenmerkende kenmerken van de kabouter zijn een puntmuts en schoenen, een groen pak en een staf.

Aanbevolen: