10 Manieren Om Eieren Te Versieren

Inhoudsopgave:

10 Manieren Om Eieren Te Versieren
10 Manieren Om Eieren Te Versieren

Video: 10 Manieren Om Eieren Te Versieren

Video: 10 Manieren Om Eieren Te Versieren
Video: 10 DINGEN DIE JE MET EEN EI KUNT DOEN! 2024, Mei
Anonim

Een met Pasen gepresenteerd ei betekent het begin van een nieuw leven, waardoor het gebruikelijk is om op Paaszondag gekleurde eieren aan elkaar te geven. Ze worden aan tafel gegeten, aan dierbaren gegeven, aan daklozen gegeven en naar kerkdiensten gebracht. Volgens de legende zouden er op Witte Donderdag eieren geverfd moeten worden. Ze kunnen traditioneel worden geverfd met natuurlijke en kunstmatige kleurstoffen, of u kunt uw vindingrijkheid en verbeeldingskracht gebruiken.

10 manieren om eieren te versieren
10 manieren om eieren te versieren

Noodzakelijk

  • - hardgekookte eieren
  • - voedsel en natuurlijke kleurstoffen
  • - stiften en waspotloden
  • - geïmproviseerde middelen (draden, linten, plakband)

instructies:

Stap 1

Schilderen in uienschillen. Dit is de meest bekende methode, waarmee je een bruine kleur met verschillende verzadiging krijgt. Om te schilderen, moet je rauwe eieren in een kokende bouillon doen en 10-15 minuten koken. Dan eruit halen en afkoelen.

schilderen in uienschillen
schilderen in uienschillen

Stap 2

Schilderen met natuurlijke kleurstoffen. Veel producten in het dagelijks leven hebben een kleureffect. Bieten geven bijvoorbeeld een roze kleur, lichtgeel kan worden verkregen uit citroen- of wortelsap, eieren zullen heldergeel zijn in een afkooksel van calendula-bloemen. Je krijgt blauwe en blauwe eieren met behulp van rodekoolbouillon, groene van spinazie en beige van koffie. Om een afkooksel te verkrijgen, kook water met 1 el. ik. azijn en de gewenste kleurstof, laat het 30 minuten brouwen, kook daarna de eieren in de resulterende bouillon, voor een helderdere kleur kun je ze een nacht in de kleurstof laten. Als gekleurde eieren in plantaardige olie worden gedompeld en met een servet worden afgeveegd, beginnen ze te glanzen.

schilderen in natuurlijke kleurstoffen
schilderen in natuurlijke kleurstoffen

Stap 3

Een van de gemakkelijkste manieren om je eieren te verven, is door voedselkleuring te kopen. Op het zakje staat hoe u ze moet gebruiken. Maar er zijn ook manieren om ze te gebruiken: verdun de kleurstoffen met water in verschillende kopjes met 1 eetl. azijn. Doop hardgekookte eieren in elke kleur en houd ze vast totdat ze de gewenste tint hebben. Je kunt ook veelkleurige eieren maken: dompel eerst de ene helft in een kopje, na het drogen - de andere helft in een andere kleur.

kleurstof voor levensmiddelen
kleurstof voor levensmiddelen

Stap 4

Je kunt een beetje dromen en patronen voor eieren bedenken. Om dit te doen, snijdt u stroken, cirkels, silhouetten met Pasen-thema uit zelfklevend papier, plak ze op gekookte eieren en schilder ze in kleurstoffen. Laten drogen en pas daarna het zelfklevende masker verwijderen.

patronen met tape
patronen met tape

Stap 5

Je kunt de eieren omwikkelen met elastische banden, linten, kant (de laatste kan ook worden vastgezet met elastische banden). Na het kleuren laten drogen en de elastische banden en veter verwijderen. Dit levert schattige gestreepte eieren op.

patronen met elastiek
patronen met elastiek

Stap 6

Wikkel voor een streeppatroon gekleurde draden of floss om het ei. Kook het hardgekookt.

patronen met behulp van draden
patronen met behulp van draden

Stap 7

Marmeren eieren zien er mooi en ongewoon uit. Voeg voor dit effect plantaardige olie toe aan het water met de kleurstof en roer. Droog de eieren na de eerste kleuring en dompel ze vervolgens één voor één in een olie-oplossing, waarbij u druppels olie op het oppervlak van het ei verzamelt. Dompel ze na het uittrekken onder met een servet en droog ze af.

marmeren eieren
marmeren eieren

Stap 8

Je hoeft de eieren in geen enkele kleur te schilderen, maar gebruik stiften en viltstiften. Je kunt de eieren ook schilderen met waskrijtjes. Om dit te doen, schilder je op de eieren terwijl ze nog warm zijn. Dan smelt de was een beetje en krijg je mooie patronen. Tijdens het werk is het beter om het ei op een kleine standaard te zetten, om het patroon daarna niet te bederven. Laat de eieren een uur afkoelen.

waspatronen
waspatronen

Stap 9

Decoupage techniek. Om dit te doen, heb je een zak gelatine en mooie servetten nodig. Week gelatine in water, verwarm. Knip het patroon dat je leuk vindt uit het servet. Bevestig het ontwerp op het ei, breng met een kwastje gelatine aan vanuit het midden naar de randen. Laat drogen.

decoupage techniek
decoupage techniek

Stap 10

En misschien wel de snelste manier om eieren te versieren is met thermische stickers. Voor de vakantie worden ze overal verkocht, ze kunnen snel en gemakkelijk worden gebruikt. Plak een sticker op het gekookte ei, dompel het in kokend water. Als de sticker om het ei plakt, haal het er dan uit en laat afkoelen. Kies voor opstrijkformaat middelgrote eieren.

Aanbevolen: