Wat Te Doen Bij De Doop?

Wat Te Doen Bij De Doop?
Wat Te Doen Bij De Doop?

Video: Wat Te Doen Bij De Doop?

Video: Wat Te Doen Bij De Doop?
Video: De doop: geen optie maar een opdracht - waterdoop in 10 minuten💧🌊 2024, April
Anonim

Onze voorouders geloofden dat er wonderen gebeuren om middernacht op Driekoningen: de lucht gaat open en geeft een persoon de kans om zijn toekomst te zien, vogels en dieren spreken de menselijke taal en water krijgt een speciale magische kracht. Bij de doop kunnen gelovigen profiteren van geweldige kansen als ze eenvoudige tradities in acht nemen.

Wat te doen bij de doop?
Wat te doen bij de doop?

Men zou de dag ervoor moeten beginnen met de voorbereidingen voor de doop. Op 18 januari moet er magere kutya worden gekookt. In de regel wordt het met het gezin gegeten. Op 19 januari, 's ochtends, is het beter om naar de kerk te gaan voor gewijd water, dat onze voorouders beschouwden als een verlossing van alle kwalen. Het is raadzaam om vooraf handige flessen klaar te maken die u gaat bijvullen. Het is beter om dit de avond van tevoren te doen.

Het wordt aanbevolen om het Epiphany-ontbijt te beginnen met gezegend water. Ook moeten meisjes en vrouwen die er aantrekkelijker uit willen zien, een paar minuten koraal of een takje viburnum in dergelijk water leggen en zich ermee wassen. Er wordt aangenomen dat door dergelijk wassen het gezicht mooier wordt, de huid schoner en de wangen roziger.

Een van de meest populaire tradities in Driekoningen is zwemmen in het ijsgat. Het is de bedoeling dat hij drie keer duikt. Met deze procedure kunt u zich ontdoen van kwalen en de ziel en het lichaam reinigen. Als een persoon echter niet met zijn hoofd in het gat durft te duiken, kan hij zichzelf gewoon overgieten met gewijd water. Je kunt baby's ook onderdompelen of overgieten met water: door de speciale eigenschappen van Driekoningenwater worden kinderen in de regel niet ziek na zo'n bad. Natuurlijk moet u van tevoren handdoeken, warme kleding, hete thee in een thermoskan bereiden. Dit zal je helpen om snel op te warmen.

Aanbevolen: