Hoe De Tafel Te Dekken Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Pasen
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Pasen

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Pasen

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Pasen
Video: Hoe dek jij de tafel met Pasen? 2024, Mei
Anonim

De vastentijd is geen gemakkelijke test voor het lichaam, zowel fysiek als spiritueel. Bewuste beperkingen in voedsel, gedachten en gedrag dwingen velen om hun positie in het leven te heroverwegen en een frisse blik te werpen op wat er om hen heen gebeurt. De feestelijke paastafel is een echte vreugde voor degenen die alle beperkingen van het vasten met waardigheid hebben doorstaan.

Hoe de tafel te dekken voor Pasen
Hoe de tafel te dekken voor Pasen

Noodzakelijk

  • - producten;
  • - tafelkleed;
  • - servies;
  • - mand;
  • - kaarsen.

instructies:

Stap 1

Denk tijdens de Goede Week, voorafgaand aan Pasen, aan het menu van de feesttafel. Voeg voedingsmiddelen toe die traditioneel zijn voor de dag, evenals de voedingsmiddelen die u het lekkerst vindt. Probeer alles van tevoren voor te bereiden, zodat je de gelegenheid hebt om enkele van de paastraktaties in de tempel in te wijden.

Stap 2

Bereid Pasen voor - het belangrijkste symbool van de feesttafel. Het is ook raadzaam om zelf kwark voor haar te maken, op basis van gebakken melk. Rozijnen, zure room of room maken dit gerecht bijzonder mals en aromatisch. Leg Pasen in het midden van de tafel, op een hoge glijbaan op een bord. Het is deze presentatie die het hemelse Zion symboliseert.

Stap 3

Wijd een dag aan het schilderen van eieren. Dat kan samen met de kinderen: zo hebben ze de mooiste herinneringen aan de voorbereiding op de verrijzenis van Christus. Voor decoratie kunt u zowel traditionele methoden gebruiken, bijvoorbeeld uienschillen of voedselkleuren, of allerlei kant-en-klare decorkits.

Stap 4

Bereid je favoriete maaltijden die je al 7 weken hebt opgegeven. Tegelijkertijd moet u zich onthouden van het eten van een te overvloedige maaltijd, aangezien het verlaten van de post correct en geleidelijk moet zijn. Geef de voorkeur aan gebakken magere vleesgerechten, gestoomde vis, lichte koude snacks. Vergeet rode wijn niet, die volgens de traditie ook vooraf in de kerk wordt gezegend.

Stap 5

Leg een mooi tafelkleed neer. Zet feestelijke gerechten op tafel, leg servetten neer. Paasgerechten zien er het meest harmonieus uit in lichte porseleinen schalen, beschilderde eieren in een mand. Plaats kaarsen die uit de tempel zijn meegebracht.

Aanbevolen: