Wanneer Wordt De Ramadan Gevierd?

Inhoudsopgave:

Wanneer Wordt De Ramadan Gevierd?
Wanneer Wordt De Ramadan Gevierd?

Video: Wanneer Wordt De Ramadan Gevierd?

Video: Wanneer Wordt De Ramadan Gevierd?
Video: Wanneer begint de ramadan? | Ustaadh Mohamed Bendaoud 2024, Maart
Anonim

Gedurende de hele maand Ramadan houdt elke vrome moslim samum - vasten, dat een van de vijf pilaren van de islam is. Het vasten eindigt met een mooie maar strenge vakantie.

Wanneer wordt de ramadan gevierd?
Wanneer wordt de ramadan gevierd?

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van de islamitische maankalender kan de duur van het samum-vasten variëren van 29 tot 30 dagen. Het vasten in 2014 begon op 27 juni met zonsondergang, het markeerde ook het begin van de heilige maand, precies 30 zonnige dagen later begon de nieuwe maand Shawwal, en op 28 juli vierden degenen die de islam aanbidden een van de twee grootste islamitische feestdagen - Eid al-Fitr (Uraza Bayram) …

Stap 2

Tijdens de ramadan mogen gelovigen overdag niet eten, drinken, plezier hebben of seks hebben. Samum begint met het ochtendgebed, dat voor zonsopgang wordt gelezen en eindigt op de laatste vastendag, wanneer de zon ondergaat en de muezzin van de minaret het begin van het avondgebed aankondigt.

Stap 3

Tijdens de Ramadan moet een moslim niyat verrichten, dat wil zeggen een gebed waarin de gelovigen zeggen dat hij een samum gaat maken in de naam van Allah de Almachtige. Suhoor - De ochtendmaaltijd moet voor zonsopgang klaar zijn. Iftar is een avondmaaltijd pas na zonsondergang. Na voltooiing van het avondgebed wordt een universeel gebed gehouden - taraweeh, dat bestaat uit acht of twintig rak'ahs.

Stap 4

In het laatste decennium van de maand Ramadan wordt de nacht van al-Qadr gehouden op de zevenentwintigste nacht. Er worden gebeden gehouden ter ere van de profeet Mohammed, die de eerste soera van de Koran ontdekte, die in 610 voor Christus plaatsvond in de grot van de Jabal-an-Nur-berg.

Stap 5

De meest zondige daden waarvoor een vrome moslim wordt gestraft, zijn het niet nakomen van de niyat, overdag eten, seksuele gemeenschap hebben en drugs gebruiken die rectaal of vaginaal worden toegediend.

Stap 6

Er is een categorie moslims die zijn vrijgesteld van vasten - geesteszieken, vrouwen tijdens hun maandelijkse cyclus en moeders die borstvoeding geven. Het wordt als een grote zonde beschouwd om het vasten te verbreken zonder geldige reden. Volgens de sharia staat op het overtreden van een van de vijf zuilen van de islam zware straffen. Bijvoorbeeld, voor een onvrijwillige overtreding van het vasten, moet een moslim de dag van de zonde goedmaken met een dag van vasten en een bepaald aantal gelovigen in nood geven, als het vasten om een goede reden wordt verbroken, dan zal de gelovige moet deze dag op een andere dag inhalen, maar in de periode vóór de volgende Ramadan, voor de invoer. Tijdens geslachtsgemeenschap gedurende de dag tijdens het vasten, moet de zondaar bovendien zestig dagen onafgebroken vasten en 60 bedelaars voeden. Maar als het onmogelijk is om het vasten in acht te nemen, zoals bepaald door de Sharia, moeten de gelovigen namaz uitvoeren.

Stap 7

Tijdens de periode van vasten moet elke vrome moslim bidden en goede daden verrichten, die hem 700 keer zullen worden toegerekend. In de eerste maand na de ramadan komt de feestdag van het verbreken van het vasten - Eid al-Adha. Deze feestdag markeert het einde van het vasten en is de meest geliefde feestdag van alle moslims. Allen feliciteren elkaar, geven genereus geschenken aan de armen en wezen en vragen Allah om hun post te aanvaarden.

Aanbevolen: