Wanneer Wordt Pasen Gevierd In 2014?

Inhoudsopgave:

Wanneer Wordt Pasen Gevierd In 2014?
Wanneer Wordt Pasen Gevierd In 2014?

Video: Wanneer Wordt Pasen Gevierd In 2014?

Video: Wanneer Wordt Pasen Gevierd In 2014?
Video: Wat betekent Pasen voor jou? (English subtitles) 2024, Mei
Anonim

Het Russische volk is dol op het vieren van een breed scala aan feestdagen op grote schaal: Nieuwjaar, Dag van de verdediger van het vaderland, 8 maart, meidag. Maar er zijn speciale vieringen waarvoor de orthodoxe christenen van Rusland ontzag hebben - kerkelijke feestdagen.

Wanneer wordt Pasen gevierd in 2014?
Wanneer wordt Pasen gevierd in 2014?

De heldere vakantie van Pasen

De meest verwachte en geliefde kerkelijke feestdag onder orthodoxe mensen is Pasen (opstanding van Christus). Deze feestdag valt op de dag van de opstanding van Jezus Christus. Op deze dag werden gelovigen die de Grote Vasten zijn gepasseerd, gedoopt.

Pasen is niet vastgelegd in de dagelijkse kalender voor een specifieke datum. De datum en zelfs de maand van de viering varieert van jaar tot jaar, en daarom kan Pasen zowel eind maart als begin mei worden gevierd. De dag en maand worden berekend volgens de lunisolaire kalender met Pasen (kerktafels).

Andere kerkelijke feestdagen zijn afhankelijk van de datum van de paasviering - de Heilige Drie-eenheid, Hemelvaart.

In 2014 staat de heldere vakantie van Pasen gepland op 20 april.

Kenmerken van de paasvakantie

De grootste dienst wordt gehouden op Pasen. Tegen middernacht verzamelen miljoenen mensen zich in kerken in het hele land, van wie de meesten zullen staan voor de hele All-Night Service. Het is zo genoemd omdat het de hele nacht duurt. Opgemerkt moet worden dat katholieken 's ochtends diensten houden.

Een bijzondere rol is op deze dag weggelegd voor heerlijke gerechten, omdat de zeven weken durende strengste Grote Vasten achter de rug is. Aan het hoofd van de feesttafel staat paastaart en beschilderde kippeneieren. Waarom precies kip? Volgens de legende schonk Maria Magdalena, nadat ze bij de receptie van Tiberius was gekomen met het nieuws van de opstanding van Christus, deze keizer een gewoon kippenei.

Ze bracht het als een geschenk met de woorden: "Christus is verrezen!" De keizer luisterde niet naar haar en zei dat hij het alleen zou geloven als het witte ei van kleur zou veranderen. En toen het helder scharlaken werd, riep hij uit: "Hij is inderdaad verrezen!" Vandaar een andere traditie - een ongewone begroeting tijdens de paasvakantie.

Pasen in 2014

De belangrijkste voorwaarde voor het berekenen van de datum van de lichtvakantie is dat deze wordt gevierd op de eerste zondag na de volle maan in de lente.

In 2014 valt deze feestdag voor orthodoxe christenen op 20 april. Katholiek Pasen valt dit jaar samen met Orthodox en wordt op dezelfde dag gevierd.

Soms valt de datum van de viering van de viering onder katholieken en orthodoxen niet samen, katholiek Pasen kan eerder worden gevierd.

Volgens oude tradities is het de dag voor Pasen, op Stille Zaterdag, gebruikelijk om eerst eieren te beschilderen en taarten te bakken, om ze vervolgens in de plaatselijke kerk in te wijden. Deze dag wordt beschouwd als de laatste dag van de verleiding, omdat alle gekookte gerechten pas de volgende ochtend kunnen worden gegeten.

Aanbevolen: