Welke Kerkelijke Feestdag Wordt Gevierd Op 28 April?

Inhoudsopgave:

Welke Kerkelijke Feestdag Wordt Gevierd Op 28 April?
Welke Kerkelijke Feestdag Wordt Gevierd Op 28 April?

Video: Welke Kerkelijke Feestdag Wordt Gevierd Op 28 April?

Video: Welke Kerkelijke Feestdag Wordt Gevierd Op 28 April?
Video: Dierenzegening 4 okt 2021 2024, April
Anonim

28 april is gemarkeerd in de orthodoxe kalender met verschillende dagen waarop heiligen worden herdacht, evenals een feestdag ter ere van de verering van twee iconen van de Moeder van God, die wonderbaarlijke eigenschappen hebben.

Welke kerkelijke feestdag wordt gevierd op 28 april?
Welke kerkelijke feestdag wordt gevierd op 28 april?

28 april wordt door de orthodoxen vereerd als een dag van herdenking van Aristarchus, Puda en Trofim, die volgens de legende door de Heer werden gestuurd met het goede nieuws van zijn opstanding. Martelaar Vasilisa en Anastasia, aan wie het gebruikelijk is om op deze dag te gedenken, wijdden ook hun leven aan het dienen van de Heer. Hun prestatie wordt geassocieerd met de begrafenis van degenen die zijn gedood door keizer Nero, die hen veroordeelde tot wrede marteling en daaropvolgende executie. Hun daden zijn een symbool van moed en waar geloof. Het is interessant dat deze dag in de wereld bekend staat als Pudov-dag: het is op deze dag dat imkers de gereedheid van de bijenkorven voor het nieuwe seizoen controleren en ze op straat beginnen te zetten.

De deugdzame martelaar Savva van Gotf, die de macht heeft om de zieken te genezen, wordt op 28 april teruggeroepen. Hij legde zijn leven op het altaar van het geloof en deed geen afstand van zijn idealen, zelfs niet na wrede martelingen, die eindigden in een openbare terechtstelling.

Vakantie ter ere van iconen

Deze dag wordt beschouwd als de dag van verering van twee iconen die tegelijkertijd aan de Moeder van God zijn gewijd, Mozdokskaya en Dubenskaya-Krasnogorskaya. Het majestueuze icoon van de Mozdok Moeder Gods, ter ere waarvan een tempel met een vrouwenverblijf ernaast werd gebouwd, toonde eerst zijn verbazingwekkende eigenschappen en toonde een goddelijk teken aan de oevers van de Terek, sindsdien heeft het herhaaldelijk hulp verleend aan parochianen van de tempel en gelovigen die pelgrimstochten maken met als doel hulp te vragen.

Radonitsa

Op 28 april 2014 valt Radonitsa, de dag waarop het gebruikelijk is om de doden te herdenken. Op deze dag is het niet verboden om te werken, omdat alle gelovigen rouwend om hun verlies moeten beseffen dat hun familieleden gemoedsrust en eeuwig leven hebben gevonden.

Voor orthodoxe christenen is 28 april een naamdag, dat wil zeggen de dag waarop de heilige wordt herdacht ter ere van wie een bepaalde naam is gegeven. Dus Anastasia, Victor, Andrey, Trofim, Vasilisa kunnen 28 april terecht als hun dag beschouwen.

Joodse feestdag

In het jodendom valt deze dag samen met het Pascha van Sheni, het zogenaamde paasoffer, een traditie die al sinds de dagen van het oude Egypte bestaat. Volgens de legende was het op deze dag dat de Heer een overeenkomst sloot met de Joden en hen tot het uitverkoren volk maakte. Pesachoffer Pesach sheni wordt bereid met speciale kruiden, gebakken boven een vuur. Het is verboden lamsvlees te breken en het half opgegeten te laten tot de ochtend.

Het lam symboliseert in dit geval de afwijzing door de mensen van de door de Egyptenaren opgelegde overtuigingen, dit komt door de cultus van aanbidding van dit dier. Het zalven van de deuren met het bloed van de vermoorde persoon betekent een teken dat er geen enkele aanhanger van een heidense, vanuit het oogpunt van Joden, religie in huis is.

Aanbevolen: