Hoe Ermolaev-dag Wordt Gevierd

Hoe Ermolaev-dag Wordt Gevierd
Hoe Ermolaev-dag Wordt Gevierd

Video: Hoe Ermolaev-dag Wordt Gevierd

Video: Hoe Ermolaev-dag Wordt Gevierd
Video: Alisa Ermolaev Acting Reel 2018 2024, Mei
Anonim

Op 8 augustus, of 26 juli volgens de oude stijl, wordt Ermolaev-dag gevierd in de nationale kalender. Het is opgedragen aan de nagedachtenis van Sint Hermolaus, de Nicomedische martelaar. Daarom waren de plechtige vieringen op de dag van Ermolaev niet georganiseerd, maar waren ze bezig met de traditionele dingen voor deze tijd van het jaar - oogsten, appels plukken en kruiden.

Hoe Ermolaev-dag wordt gevierd
Hoe Ermolaev-dag wordt gevierd

Op 8 augustus is het gebruikelijk om Ermolai, een van de heilige Nicomedische martelaren, samen met de predikers Ermippus en Ermokrat te gedenken. Volgens de levens van de heiligen werden aan het begin van de 4e eeuw, op bevel van keizer Maximiliaan, 20 duizend christenen verbrand voor hun geloof en opgesloten in de Nicomedische kerk. Maar drie mannen werden gered. Ze verstopten zich in afgelegen uithoeken van het land en gingen door met het onderwijzen van de mensen van het christelijk geloof. Jaren later werden Ermolai, Ermippus en Ermokrat gevonden en gevangengenomen. Ze werden aangeboden om vrijwillig afstand te doen van Christus door offers te brengen aan afgoden. Heidenen bedreigden en intimideerden de predikers. Maar plotseling sloeg er een aardbeving toe, en de stenen afgoden wankelden, vielen en verbrijzelden. Dit werd gemeld aan keizer Maximiliaan. In woede veroordeelde hij de martelaren ter dood.

In de regel viel een warme en heldere dag op Yermolai, dus de boeren hadden haast om de oogst te voltooien. Het is niet voor niets dat vandaag de dag mensen van de oudere generatie het gezegde op deze dag kunnen horen: "Ermolai - ruim het brood op."

Op 8 augustus begon de vroege oogst van rijpe appels. Maar het was nog steeds onmogelijk om ze op te eten - de gelovigen wachtten op de Apple Redder.

Het is niet gebruikelijk om de dag van Ermolaev te vieren. Het wordt eenvoudig vroom uitgevoerd in arbeid en werk. Bij droog, niet-regenachtig weer gingen genezers bijvoorbeeld naar de bossen en weiden voor geneeskrachtige kruiden. Op deze augustusdag waren geneeskrachtige stengels, groenten, bloemen en bladeren zo veel mogelijk gevuld met alle nuttige stoffen en werden ze geschikt om ze te oogsten voor langdurige opslag. Deskundigen zeiden: op Yermolai "vult de koele dauw 's morgens de bladeren, het stof spoelt weg en 's middags wordt de genezende kracht in de kruiden geboren."

In moderne tijden kunnen mensen die ver van de landbouw zijn ook niet chillen op Ermolaev Day. Huishoudelijke klusjes doen, schoonmaken, wassen. Bereid voor de lunch traditionele boerengerechten: gekookte aardappelen, gestoofde kool, vinaigrette, okroshka, gelei, brood. En, na een bezoek aan Ermolaev Day in de ochtend- en avondkerkdiensten, herinner je de levens van de heilige Nicomedische martelaren.

Aanbevolen: