Hoe Saint Vincent De Paul-dag Wordt Gevierd In Madagaskar

Hoe Saint Vincent De Paul-dag Wordt Gevierd In Madagaskar
Hoe Saint Vincent De Paul-dag Wordt Gevierd In Madagaskar

Video: Hoe Saint Vincent De Paul-dag Wordt Gevierd In Madagaskar

Video: Hoe Saint Vincent De Paul-dag Wordt Gevierd In Madagaskar
Video: Qui était vraiment Saint Vincent de Paul 2024, Mei
Anonim

Jaarlijks op 27 september viert Madagaskar de herdenkingsdag van Saint-Vincent de Paul, de patroonheilige van dit eiland. Deze man was een van de grootste Franse priesters. En een paar decennia na zijn dood verklaarde paus Clemens XII zelfs de Paulus heilig.

Hoe Saint Vincent de Paul-dag wordt gevierd in Madagaskar
Hoe Saint Vincent de Paul-dag wordt gevierd in Madagaskar

Saint-Vincent de Paul wijdde zijn leven aan het dienen van zijn buren en het helpen van de armen. Hij stichtte de Orde van de Zusters van Barmhartigheid, zorgde voor zieken en armen, waardoor hij de patroonheilige van ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen werd genoemd. Bovendien, aangezien hij een aantal jaren slaaf was, wordt de Paul ook beschouwd als de beschermer van alle gevangenen en rechteloze. Hij stierf op 27 september 1660 en het was op deze dag, vele jaren later, dat er een viering ter ere van hem werd georganiseerd.

Op de herdenkingsdag van Saint-Vincent de Paul is het gebruikelijk om deze heilige te gedenken over zijn heldendaden en moeilijke leven. Als deze feestdag op doordeweekse dagen valt, wordt het officieel tot vrije dag uitgeroepen, zodat de mensen van Madagaskar voldoende tijd kunnen besteden aan het vereren van de grote heilige. Op 27 september is het gebruikelijk om de kerk te bezoeken, te bidden, aalmoezen te geven aan de armen, de heilige te vragen om de zonden van mensen te vergeven. Je moet niet alleen voor jezelf bidden, maar ook voor familieleden en vrienden, en zelfs voor vreemden. Op Saint-Vincent de Paul-dag streven de inwoners van Madagaskar ernaar om nog een beetje dichter bij deze heilige te komen, door zijn daden te herhalen, d.w.z. anderen helpen, geld doneren, zieken en armen steunen.

Na de dag doorgebracht te hebben met reinigende gebeden, beginnen de inwoners van Madagaskar tegen de avond plezier te hebben. In de steden worden massale festiviteiten en spectaculaire optredens gehouden, die voor iedereen te zien zijn. Ze organiseren ook vakantieconcerten en zelfs optredens. Op Saint-Vincent de Paul-dag treden bijvoorbeeld traditioneel acteurs van het Hira-Gasi National Theatre op. Feestelijke processies en concerten trekken honderden toeristen uit verschillende landen van de wereld, dus niet alleen inwoners van Madagaskar nemen deel aan de vakantie. Het meest spectaculaire en opvallende evenement van Saint-Vincent de Paul Day is het prachtige vuurwerk, dat jaarlijks op 27 september wordt gehouden. Hij is het die het einde van de vakantie markeert.

Aanbevolen: