Hoe De Verjaardag Van Ernesto Che Guevara Te Vieren

Hoe De Verjaardag Van Ernesto Che Guevara Te Vieren
Hoe De Verjaardag Van Ernesto Che Guevara Te Vieren

Video: Hoe De Verjaardag Van Ernesto Che Guevara Te Vieren

Video: Hoe De Verjaardag Van Ernesto Che Guevara Te Vieren
Video: Documentaire : Ernesto Che Guevara u0026 Sa vie et sa mort. 2024, April
Anonim

Een vurige communistische, Latijns-Amerikaanse revolutionair Ernesto Che Guevara werd geboren op 14 juni 1928. Dankzij hem kwam Fidel Castro in Cuba aan de macht. Elk jaar vieren communisten over de hele wereld de verjaardag van deze dappere man.

Hoe de verjaardag van Ernesto Che Guevara te vieren
Hoe de verjaardag van Ernesto Che Guevara te vieren

De verjaardag van Ernesto Che Guevara wordt gevierd op 14 juli, maar de vieringen duren vaak meerdere dagen. Herdenkingsevenementen worden vooral op grote schaal gehouden in het thuisland van Che Guevara, in Argentinië en in Cuba, dat zijn tweede thuis is geworden. De grote commandant droomde van een revolutie in andere landen van Latijns-Amerika, maar deze dromen waren niet voorbestemd om uit te komen.

Ter ere van de tachtigste verjaardag van Che Guevara werd in zijn woonplaats Rosario een vier meter hoog bronzen monument opgericht. Gewone mensen hielpen bij het maken van het monument, ze brachten bronzen dingen mee en konden met de hele wereld de benodigde hoeveelheid metaal verzamelen. Sindsdien is het leggen van kransen bij het monument een verplicht onderdeel geworden van de viering van Che Guevara's verjaardag.

In de stad Santa Clara, waar de grote commandant de beslissende slag in de Cubaanse revolutie won, werd in oktober 1997 een mausoleum gebouwd om de as van Ernesto Che Guevara en zijn kameraden te begraven. Er is ook een monument ter ere van de "laatste revolutionair van de twintigste eeuw". Elk jaar op 14 juni wordt er een kranslegging gehouden in de buurt van het mausoleum, velen brengen bloemen.

Op de verjaardag van Che Guevara worden verschillende evenementen, lezingen en bijeenkomsten gehouden. Zo is er in 2012 een foto-expositie, poëzie lezen georganiseerd. In de geboorteplaats van Che Guevara vond een discussie plaats met als thema de integratie van Latijns-Amerikaanse staten en het Caribisch gebied. Er werden thema-excursies en schaaktoernooien gehouden (als kind was de grote revolutionair dol op schaken, en het was de komst van de grote Cubaanse schaker Capablanca naar Buenos Aires die hem interesseerde in dit land).

Om de verjaardag van Ernesto Che Guevara met gelijkgestemden te vieren, is het niet nodig om naar het verre Latijns-Amerika te gaan. De feestdag wordt ook gevierd op het grondgebied van de ambassade van Cuba, hier komen supporters en bewonderaars van de vurige revolutionair samen.

Aanbevolen: