Tekenen En Tradities Voor Kerstmis

Inhoudsopgave:

Tekenen En Tradities Voor Kerstmis
Tekenen En Tradities Voor Kerstmis

Video: Tekenen En Tradities Voor Kerstmis

Video: Tekenen En Tradities Voor Kerstmis
Video: HOE TEKEN JE VADER KERSTMIS NICK CLAUS TEKENEN? 2024, Maart
Anonim

Kerstmis is altijd beschouwd als een van de meest geliefde en belangrijke Slavische feestdagen. Het heidendom in Rusland was lange tijd vermengd met de orthodoxie. Veel gebruiken en voortekenen hebben heidense wortels, weinig wordt geassocieerd met het christendom. Ze zijn echter tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en Kerstmis is altijd in verband gebracht met kerstfestiviteiten, voorspellingen en speciale tradities.

Kersttradities, voorspellingen, tekens en tekens
Kersttradities, voorspellingen, tekens en tekens

Elk gebied had altijd zijn eigen kerstborden, waardoor het mogelijk was om gebeurtenissen in de toekomst te voorspellen. Ze zijn ontstaan door bepaalde gebruiken, levensomstandigheden en gewoonten van mensen die op een bepaalde plaats wonen.

Traditioneel werd er aandacht besteed aan alles wat er gebeurde tijdens de kerstperiode. Als sommige gebeurtenissen of natuurverschijnselen van jaar tot jaar werden herhaald, werd dit een speciaal teken waarin ze begonnen te geloven.

Kerstweer: tekens en bijgeloof

Men geloofde dat als er veel sneeuw ligt met Kerstmis, het jaar in alle opzichten goed en rijk zal zijn. En als er op een vakantie een storm woedde, een sneeuwstorm / sneeuwstorm woedde, dan kun je in de zeer nabije toekomst opwarming verwachten. Een sneeuwstorm op eerste kerstdag kan ook symbool staan voor een overvloedige honingoogst in het komende jaar.

Als het weer op kerstnacht fel en koud was, dan was het noodzakelijk om je voor te bereiden op een hete en droge zomer. Ook voorspelde strenge kerstvorst altijd een koudegolf voor Driekoningen. Maar een onverwachte dooi kan duiden op een koude en regenachtige lente.

Bovendien werd het als een extreem slecht teken beschouwd als een heldere vakantie op een nieuwe maan viel. Dit beloofde een zeer hongerig jaar.

Wat is de dag van de week waarop Kerstmis wordt gevierd?

Er zijn bepaalde tekens die verband houden met de dag van de week waarop Kerstmis valt.

Maandag is een paddenstoelenjaar en een goede zomer.

Dinsdag is een goed jaar voor huwelijk en bevalling.

Woensdag is een goed jaar voor vissers en jagers.

Donderdag - ongehuwde meisjes konden rekenen op een snelle ontmoeting met hun uitverkorene.

Vrijdag - korte en regenachtige zomer, lange winter.

Zaterdag - de late winter en het vroege voorjaar zullen regenachtig zijn.

Zondag is een zeer gunstig en vreugdevol jaar met een goede oogst en veel evenementen.

Kerst in 2019 valt op maandag, wat betekent dat paddenstoelenplukkers zich kunnen voorbereiden op de "stille jacht", die volgens alle kerstvoorspellingen succesvol zou moeten zijn.

Verplichte kersttradities

Met Kerstmis moet je een rijke tafel dekken, alle familieleden en vrienden behandelen, genereuze aalmoezen uitdelen. Dan worden alle tegenslagen omzeild. Om de gezondheid uitstekend te laten zijn, moet de gastvrouw zeker een weelderige kutya bereiden, en er moet veel vers aromatisch brood en rode wijn op tafel zijn. Geen van de gasten hoeft honger te lijden.

Het is ten strengste verboden om op kerstavond te handwerken, borduren, breien, knopen aannaaien of kleding te naaien. Anders kan er ongeluk in het gezin gebeuren en de komende twaalf maanden zullen alle familieleden worden achtervolgd door ziekte en ongeluk.

Overleden familieleden mogen we deze feestdag niet vergeten. Voor hen is het noodzakelijk om een apart apparaat op tafel te zetten. Het is ook noodzakelijk om op kerstnacht kaarsen aan te steken ter nagedachtenis aan dierbaren die zijn overleden.

Aanbevolen: