Top 5 Gekste Kersttradities

Inhoudsopgave:

Top 5 Gekste Kersttradities
Top 5 Gekste Kersttradities

Video: Top 5 Gekste Kersttradities

Video: Top 5 Gekste Kersttradities
Video: 10 Bizarre Kersttradities 2024, April
Anonim

Het is ten strengste verboden om deze fouten uit het verleden te herhalen. Als in de Middeleeuwen alles had kunnen eindigen met een bescheiden boetedoening, dan kan in onze wrede tijd een psychiatrische ziekte worden vermoed.

Still uit de film "Avonden op een boerderij in de buurt van Dikanka" (1962)
Still uit de film "Avonden op een boerderij in de buurt van Dikanka" (1962)

Respect voor de geschiedenis is goed. Het is normaal om tradities in de familie te hebben. Maar de wens om blindelings alles te herhalen wat mensen vroeger deden, zal niet tot iets goeds leiden. Het verschil tussen het leven van een middeleeuwse boer en een moderne stadsbewoner is enorm, want veel wat nuttig was voor de eerste kan de tweede schaden. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat al het volgende optioneel was. Deze absurde rituelen werden alleen uitgevoerd door degenen die bereid waren er belachelijk uit te zien. Ze mogen niet worden geïmiteerd.

Sinistere kutia

Er zijn zoveel griezelige tekens die worden geassocieerd met het traditionele kerstgerecht kutya dat je deze zoete pap niet wilt koken of op tafel wilt zetten. Moedige huisvrouwen van de afgelopen eeuwen hebben deze traktatie 's avonds aan de vooravond van de vakantie bereid. Ze haalden de pan uit de oven en keken zorgvuldig naar slechte voortekenen. Als tijdens het kookproces de pap uit de pot is gekropen, komt er een groot ongeluk aan. Als de pot zelf is gebarsten, is het nog erger. Als deze traktatie er bleek uitziet, zullen degenen die zich in dit huis verzamelen voor de vakantie ernstig ziek zijn. Het was mogelijk om verschrikkelijke gebeurtenissen te voorkomen door een pot met een lekkernij aan de rivier te leveren en deze in een ijsgat te gooien. Kortom, zonder kutya is het op de een of andere manier rustiger.

Vrouw met een steelpan
Vrouw met een steelpan

Vecht tegen de eetlust van de duivel

Een feestelijk diner op kerstavond is een van de meest geliefde tradities van folkloristen en gewone mensen. De eersten weten dat het feest niet zo geweldig was als het lijkt op het hoogtepunt van onze tijd. In de nacht voor Kerstmis lopen boze geesten de wereld rond. Ze wil ook eten, wat voor problemen zorgt voor mensen. Knoflook kan ongenode gasten afschrikken - een teentje wordt op de hoeken van de tafel onder het tafelkleed gelegd. Het is niet bekend of degenen die hun neus ophaalden van het "smakelijke" aroma werden onderworpen aan tests voor niet-betrokkenheid bij de stam van de duivel.

Roep rijkdom in huis

Het is gemakkelijk en leuk om te doen. Alle volwassen deelnemers aan het kerstfeest moeten dieren portretteren. Vroeger kregen mannen vaker de rol van vee en vrouwen waren raar in de beelden van vogels. Je moet realistisch handelen - als je echt een koe uitbeeldt, moet je niet alleen loeien, maar ook op handen en voeten gaan staan. Vertegenwoordigers van de helft van de mensheid hadden plezier direct in het huis, en de eerlijke seks ging naar het kippenhok om de huisdieren met een vrolijke klok te plezieren en de buren te informeren dat de gasten niet dronken werden tot de hel, maar een magische rite uitvoerden.

Betover de bruidegom

Een verliefd meisje op kerstavond gaat naar het huis waar haar uitverkorene woont. Haar taak zal zijn om de slee te vinden en chips van hun houten deel af te knagen. Omdat de kerk de liefdesbetovering gelijkstelde met waarzeggerij, zwarte missen en het niet goedkeurde, moet dit in het geheim gebeuren - de heilige vaders hebben de meisjes gered van de schaamte dat ze betrapt werden op het knagen aan voertuigen. Nadat ze de kracht van haar eigen kaken had getest en de felbegeerde trofee had behaald, kon onze heldin naar huis gaan. De houtsnippers moesten overal met zich meegedragen worden, zodat de dierbare op een lange reis alleen aan de bruid zou denken. Het is niet bekend of het na de bruiloft was toegestaan om bij de uitverkorene op te scheppen over welk groot stuk hout de bruid wist te grijpen.

Waarzegster
Waarzegster

Kijk in de toekomst

Zoals je weet is het tijdens de kerstweek een zonde om het huis schoon te maken. Van deze gelegenheid gebruik makend, op kerstavond, zodra iedereen naar bed gaat, zou de oudste vrouw in de familie een ongelooflijk slordige ceremonie moeten uitvoeren. Een oude ondeugende vrouw haalt as uit de oven en stelt een zaaier voor bij de bedden waarop ongetrouwde meisjes slapen. 'S Morgens kunnen ze de staat van hun schoenen inspecteren - wiens schoenen het smerigst zijn, zal de rijkste echtgenoot krijgen. Laat het geluk van het wachten haar toelaten niet te merken dat de vloer en het bed na de capriolen van haar grootmoeder, laten we zeggen, niet de schoonste zijn.

En geloof je dat onze voorouders zulke hooligans en gekken waren? Misschien zagen de folkloristen er zo naïef uit dat de oude dorpsmannen hen uitlachten en fabels vertelden? Wat vind je van deze versie?

Aanbevolen: