Welke Taart Om 30 Jaar Te Bakken

Inhoudsopgave:

Welke Taart Om 30 Jaar Te Bakken
Welke Taart Om 30 Jaar Te Bakken

Video: Welke Taart Om 30 Jaar Te Bakken

Video: Welke Taart Om 30 Jaar Te Bakken
Video: Taart in 30 minuten! Deze taart ga je elke dag maken. Zonder de taarten te rollen! Napoleon 2024, Mei
Anonim

Het 30-jarig jubileum is een prachtige datum. Dit is een soort levensmijlpaal, wanneer een persoon al een rijke ervaring achter zich heeft, maar tegelijkertijd jong en vol kracht is. En aangezien het gebruikelijk is om gasten te trakteren op een taart voor hun verjaardag, bak dan een delicate gelei-delicatesse voor hen.

Welke taart om 30 jaar te bakken
Welke taart om 30 jaar te bakken

Taartdeeg

Om het deeg te bereiden, neem 6 eieren, 4 el. ik. meel van de hoogste kwaliteit, 1 theel. bakpoeder of gebluste soda, 500 g gedroogd fruit of bessengelei. Bijvoorbeeld: aardbei, kers, abrikoos, appel. De kleur van de taarten en het aroma van de taart zijn afhankelijk van de gekozen smaak.

Klop eerst de eieren met een garde of mixer luchtig. Giet er gelei in (als je dit product in een briket hebt gedaan, pureer het dan eerst tot een poeder zonder klontjes) en blijf kloppen tot een gladde massa. Voeg bloem met bakpoeder of bakpoeder toe en meng goed. Het resultaat moet een rood of geel beslag zijn. Aan zo'n deeg wordt geen suiker toegevoegd, daar zit genoeg van in de gelei.

Verdeel het deeg in 3-4 delen en bak de cakes in een oven voorverwarmd op 200 ° C gedurende 15-20 minuten in een ovenschaal met een diameter van 25 cm Vergeet niet de ovenschaal in te vetten of te bedekken met perkament. De afgewerkte cakes moeten een beetje worden afgekoeld. Schrik niet als ze een beetje doorzakken als ze afkoelen. Dit heeft geen invloed op de smaak van het dessert.

Crème en taartdecoratie

Gecondenseerde room met suiker met kokosvlokken is perfect als crème voor het invetten van taarten. Het is beter om zo'n crème van tevoren te maken. Meng een blikje room met 100 g schaafsel en laat een nacht in de koelkast staan. Smeer vervolgens alle cakes met de resulterende massa en combineer ze. Versier de bovenste cake zoals je wilt - met bessen, fruit, geraspte chocolade, marmelade, glazuur, slagroom of eiwit, mastiek, enz.

En om de gasten verder te verrassen met je culinaire vaardigheden, kun je de jubileumtaart als volgt decoreren. Gebruik een siliconen of gespleten ovenschaal die iets groter is dan de cake. Vouw de met room bedekte cakes in een vorm, strikt in het midden. Gebruik voor de bovenste korst jambessensiroop of jam in plaats van room. Bedek de cake vervolgens met een laag witte chocoladesuikerglazuur en laat deze opstijven.

Leg de vruchten of bessen nu mooi neer. Aan de zijkanten van de cake kunt u bijvoorbeeld aardbeien "plakken", in de lengte doormidden gesneden. En versier met schijfjes sinaasappel, perzik, druiven, kersen, enz. Van appels, peren en ander hard fruit kun je bloemen snijden of zelfs het opschrift "Happy birthday!"

De volgende stap is om de cake te vullen met gelei. Je kunt kant-en-klaar kopen of zelf maken van vruchtensap of suikersiroop met gelatine. Laat de gelei iets afkoelen, maar hard niet uit. Borstel eerst de vruchten en bessen met een kookborstel of een eetlepel en giet na 10 minuten voorzichtig de hele cake zodat deze in de gelei "verdrinkt". Zet de traktatie een paar uur in de koelkast. Als de gelei helemaal gestold is, dompel je de pan enkele seconden in heet water en haal je de cake er meteen uit.

Aanbevolen: