Hoe Is Kerstmis?

Inhoudsopgave:

Hoe Is Kerstmis?
Hoe Is Kerstmis?

Video: Hoe Is Kerstmis?

Video: Hoe Is Kerstmis?
Video: HOE SLIM ZIJN SCHOLIEREN IN PURMEREND .... ? 😂🤦🏼‍♂️ (KERST SPECIAL) | #SCHOOLTOUR 18 2024, Mei
Anonim

De orthodoxe feestdag van de geboorte van Christus vindt plaats in de nacht van 6 op 7 januari. Katholiek en protestants kerstmis valt op 25 december. Op deze dag viert het christelijke volk de geboorte van Jezus Christus, de zoon van God. Niet iedereen weet hoe de viering van een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt.

Hoe is Kerstmis?
Hoe is Kerstmis?

instructies:

Stap 1

Christenen wachten het hele jaar door op de kerstvakantie en bereiden zich er zorgvuldig op voor. Voor de vakantie maken ze het huis schoon, vegen ze het afval, voeren ze natte schoonmaak uit, doen ze onnodige dingen weg. Er wordt een feestelijke maaltijd bereid, de kamers van het huis en de boom worden versierd. Totdat de eerste ster met Kerstmis aan de hemel verschijnt, gaat het vegetarische kerstvasten door.

Stap 2

De dag voor de vakantie wordt kerstavond genoemd. Tijdens het eten eten christenen met terughoudendheid. En alleen 's avonds is gebakken of gestoomde vis toegestaan met groentegerechten en ontbijtgranen. De hoofdgerechten die op kerstavond op tafel staan zijn sochivo en kutia - granen gemaakt van in water gestoomd graan.

Stap 3

Met kerst zelf staat de tafel rijkelijk gedekt met diverse kerstgerechten: gebakken gans of eend in appels, taarten, taarten met botercrème, geweekt fruit, verse kruiden en groentesalades.

Stap 4

Om het hele jaar door gezond te blijven, legden de feestvierders bundels stro onder het tafelkleed op de kersttafel ter nagedachtenis aan de kribbe waarin Jezus Christus werd geboren. En onder de tafel moet je een grote ijzeren kist plaatsen, die alle aanwezigen met hun voeten zullen aanraken om kracht en gezondheid aan zichzelf toe te voegen. Sinds onheuglijke tijden wordt ijzer in Rusland beschouwd als een symbool van kracht en standvastigheid. Na een feestelijk diner feliciteren de gasten elkaar en geven ze cadeaus.

Stap 5

Op eerste kerstdag zingt een groep rondlopende jongeren kerstliederen onder de ramen en bij de deuren van woongebouwen. Carollers kleden zich op een speciale manier, dragen een met hun eigen handen versierde tas op een feestelijke manier. Uit dankbaarheid voor de gezongen kerstliederen die opriepen tot succes en welvaart in het huis, stopten de eigenaren taarten en snoep in de zak.

Stap 6

Gedurende de kerstweek, die direct na Kerstmis begint, lopen de feestvierders, vermaken ze zich, spelen ze volksspelletjes, rijden ze uit de besneeuwde bergen, houden ze wedstrijden en kermissen en geven ze optredens.

Stap 7

De kerk moedigt haar parochianen aan om tot Kerstmis te vasten. Aan de vooravond van de vakantie is het raadzaam om de kerstliturgie bij te wonen, om te bidden voor de gezondheid van uzelf en die van uw dierbaren. Predikanten van de kerk vragen in hun preken gericht aan gelovigen om tijdens de kerstperiode te proberen geen alcohol, vet voedsel, roken en roddelen te misbruiken.

Aanbevolen: