Hoe Kies Je Een Wetenschappelijk Geschenk?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Wetenschappelijk Geschenk?
Hoe Kies Je Een Wetenschappelijk Geschenk?

Video: Hoe Kies Je Een Wetenschappelijk Geschenk?

Video: Hoe Kies Je Een Wetenschappelijk Geschenk?
Video: Hoe vind je het perfecte cadeau? 2024, Mei
Anonim

Er zijn maar weinig gelukkigen die voor iedereen een prachtig cadeau kunnen kiezen en tegelijkertijd plezier beleven aan dergelijke zoekopdrachten. In dit verband hebben wetenschappers zeven aanbevelingen ontwikkeld voor 'gewone stervelingen' die u zullen helpen bij het kiezen van het perfecte geschenk.

Hoe kies je een wetenschappelijk geschenk?
Hoe kies je een wetenschappelijk geschenk?

instructies:

Stap 1

U kunt gewoon doneren waar de persoon om heeft gevraagd. Sterker nog, dit is een van de ideale scenario's: een uitgesproken wensenlijstje. Maar volgens statistieken wordt een cadeau dat niet op deze lijst staat veel hoger gewaardeerd, omdat de persoon begrijpt dat je tijd en moeite hebt gestoken in het kiezen van een cadeau speciaal voor hem.

Stap 2

Het kopen van hetzelfde soort souvenirs voor meerdere vrienden tegelijk is een zeer goede aanpak. Een individuele benadering van iedereen kan een echte ramp worden: helemaal het verkeerde kopen. Dus voor iedereen hetzelfde kopen is een goed idee.

Stap 3

Probeer je voor te stellen wat je vriend zelf zou kopen. Als je de persoon goed kent, is het niet zo moeilijk. Uiteindelijk kun je bepalen welke film je leuk vindt. Zo is het ook met een cadeau.

Stap 4

Overdrijf het niet. Een extravagant cadeau is meer slecht dan goed. De meeste mensen geven de voorkeur aan eenvoud en rationaliteit. Bovendien kan een te uitgebreid geschenk iemand zelfs verdoofd maken: hij zal gewoon niet weten hoe te reageren en wat je met zo'n geschenk wilt zeggen.

Stap 5

Vertel je vriend hoe je dit specifieke geschenk hebt gekozen en precies voor hem. Indien nodig kunt u zelfs iets toevoegen - niemand zal het weten. Onderzoek toont aan dat een cadeau veel leuker is als het wordt gekruid met een goede legende over hoe je aan je vriend dacht terwijl je op zoek was naar iets speciaals.

Stap 6

Twee dingen tegelijk geven is een slecht idee. Het ene geschenk zal het andere zeker devalueren. Als je iets serieus wilt geven (bijvoorbeeld een boek), geef het dan alleen, zonder extra minigeschenken toe te voegen.

Stap 7

Als je je hoofd gebroken hebt over het onderwerp van een geschenk, maar nog steeds geen antwoord hebt gevonden, doneer dan geld. Uit onderzoek blijkt dat dit het meest begeerde geschenk is, ook al wordt er niet over gesproken. De meeste respondenten gaven de voorkeur aan geld boven een cadeau voor hetzelfde bedrag.

Aanbevolen: