Wat Te Geven Voor Een Huwelijksverjaardag

Wat Te Geven Voor Een Huwelijksverjaardag
Wat Te Geven Voor Een Huwelijksverjaardag

Video: Wat Te Geven Voor Een Huwelijksverjaardag

Video: Wat Te Geven Voor Een Huwelijksverjaardag
Video: Met stralende lach - op jullie Huwelijksverjaardag... 2024, April
Anonim

De huwelijksverjaardag is een geweldige gelegenheid voor iedereen die getuige is geweest van de geboorte van een nieuw gezin om weer bij elkaar te komen en te juichen voor de "jongeren". Maar het jubileum is een feestdag, een feest. En bij vieringen, het is gewoon zo, is het gebruikelijk om geschenken te geven.

Wat te geven voor een huwelijksverjaardag
Wat te geven voor een huwelijksverjaardag

Het kiezen van een cadeau is nooit gemakkelijk. Maar in het geval van huwelijksjubilea is het zo slecht nog niet. Het feit is dat de naam van elk van hen een hint bevat van welke souvenirs te presenteren aan echtgenoten die 1, 2, 5 of meer jaar samen hebben gewoond.

De eerste verjaardag (1 jaar huwelijk van de echtgenoten) wordt bijvoorbeeld een gedrukte bruiloft genoemd. Waarom? Omdat de relatie van de echtgenoten nog niet is versterkt, is alles fragiel, licht en dun, zoals chintz. Daarom moeten geschenken voor deze datum van chintz worden gemaakt. Beddengoed, knuffels, amuletten, keukengerei - alles is passend.

De tweejaarlijkse verjaardag heet Papery. Cadeaus voor haar moeten natuurlijk van papier zijn. Foto's, fotoalbums, boeken (ook culinaire) zullen ongetwijfeld een jong gezin bekoren.

De derde verjaardag heet Leer. De relatie van de echtgenoten is al sterk, getest, maar nog steeds elastisch, zoals een goede huid. En geschenken voor de lederen bruiloft zijn geschikt: portemonnees, leren riemen, lederen souvenirs, handschoenen en portemonnees, handtassen voor de vrouw.

De vierde verjaardag heet Linnen. Linnen stof is sterk, bijna eeuwig. En het jonge gezin heeft al hun geschillen al bijgelegd, ingewreven en alles is zo glad als het oppervlak van een linnen handdoek. En geschenken op deze dag werden niet aan de eigenaren gegeven, maar aan hun huis. Linnen handdoeken, accessoires (bijvoorbeeld broodzakken), tafelkleden, beddengoed zijn ontworpen om het leven van het gezin te versieren, om het huis nog zachter en comfortabeler te maken.

Na vijf jaar huwelijk nodigt het paar gasten uit voor de Wooden Wedding. En de gasten brengen ze natuurlijk houtproducten als cadeau. Gelukkig is hun keuze tegenwoordig erg groot: souvenirs, diverse keukengerei, beeldjes, spelletjes, dozen, meubels en nog veel meer. Als er maar genoeg fantasie was.

De zesde verjaardag wordt gietijzer genoemd. En geschenken voor hem moeten gemaakt worden van deze zware legering. Je kunt niet fout gaan als je een gietijzeren souvenir of servies cadeau doet aan een stel dat al 6 jaar samenwoont.

Het zevenjarig jubileum wordt Woollen of Copper genoemd. En natuurlijk moeten geschenken aan echtgenoten van deze twee materialen worden gemaakt. Koperen schalen en sieraden, wollen dekens, speelgoed, accessoires, wollen kleding komen goed van pas.

Achtste verjaardag - tinnen bruiloft. Tinnen schaaltjes, accessoires en andere tinnen producten op deze dag als cadeau zijn meer dan gepast. En de gastvrouw kan de gasten verrassen door het maken van maanzaadbroodjes of een taart. De tweede naam van deze datum is tenslotte Poppy's bruiloft.

Negende verjaardag - Faience. Het kiezen van een cadeau is over het algemeen geen probleem. In elke servieswinkel vind je prachtige sets, stuk servies, vazen, theepotten en prachtige aardewerken souvenirs.

Tien jaar samen leven - Tin Jubilee. De tweede naam is Pink Wedding. Wat te geven? Rozen natuurlijk. Rozen, en daarnaast tinnen producten. Bijvoorbeeld kandelaars en souvenirs, borden, sieraden en accessoires, schilderijen, wijn- en wodkaglazen, verzamelobjecten.

De roze (tinnen bruiloft) wordt gevolgd door:

- Stalen bruiloft - 11 jaar;

- Nikkel bruiloft - 12,5 jaar;

- Lelietje-van-dalen (kant) bruiloft - 13 jaar;

- Agaathuwelijk - 14 jaar oud;

- Glazen bruiloft - 15 jaar.

Na het 15-jarig jubileum is het gebruikelijk om niet elk jaar jubilea te vieren, maar eens in de zes jaar. Hoe leuker en helderder deze vieringen zijn. Het 20-jarig jubileum wordt dus een porseleinen bruiloft genoemd. En geschenken aan hem worden gekozen uit nobel porselein.

Het 25-jarig jubileum wordt de Zilveren Bruiloft genoemd. Inderdaad, in 25 jaar is de relatie een soort juweel geworden - zeldzaam en sprankelend, als een voortreffelijk stuk zilver. Gerechten, souvenirs en sieraden gemaakt van kostbaar wit metaal zullen waardige geschenken zijn voor dit jubileum.

Op 30-jarige leeftijd vieren ze het Pearl-huwelijk, op 35 Coral, op 40 Ruby, op 45 Sapphire. Uit de namen van de jubilea is gemakkelijk af te leiden welke geschenken geschikt zijn om op deze dag aan de echtgenoten te schenken.

De vijftigste verjaardag van het huwelijk is een heldere en ontroerende gebeurtenis. Echtgenoten krijgen gouden voorwerpen en ze wisselen die dag zelf trouwringen uit - als teken van liefde en toewijding dat al een halve eeuw niet is vervaagd.

Aanbevolen: