Terwijl De Dag Van De Bouwer Wordt Gevierd

Terwijl De Dag Van De Bouwer Wordt Gevierd
Terwijl De Dag Van De Bouwer Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Bouwer Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Bouwer Wordt Gevierd
Video: Bob de Bouwer Ingesneeuwd DVDR DivXNL Team NL gespr 2024, Mei
Anonim

Elke tweede zondag in augustus is het in Rusland gebruikelijk om de professionele feestdag van alle bouwers te vieren. Officieel werd de Dag van de Bouwer ingesteld door een decreet van de regering van de USSR op 6 september 1955, en de eerste vieringen ter gelegenheid daarvan werden gehouden op 12 augustus 1956.

Terwijl de Dag van de Bouwer wordt gevierd
Terwijl de Dag van de Bouwer wordt gevierd

Het beroep van bouwer wordt beschouwd als een van de meest vreedzame en creatieve beroepen. Bouwers bouwen nieuwe woonwijken, moderne industriële complexen, unieke gebouwen en constructies. Hun werk verandert het aanzien van steden en dorpen, maakt het leven van mensen lichter en intenser. Op deze dag is het gebruikelijk om alle arbeiders die met de bouw te maken hebben te feliciteren: landmeters, ontwerpers, technologen, architecten, ingenieurs, metselaars, stukadoors, schilders, enz. Een grote hulp voor deze mensen is het gebruik van moderne productietechnologieën waarmee ze gebouwen van hoge kwaliteit krijgen.

De Dag van de Bouwer wordt in bijna elke stad in Rusland op grote schaal gevierd. Officiële evenementen van de vakantie zijn onder meer het uitreiken van de beste arbeiders in de branche met erecertificaten en geldprijzen, het eren van bouwveteranen en vieringen met deelname van overheidsfunctionarissen. Dit alles is een goede traditie geërfd uit de Sovjettijd. De enige actie die ons van de vorige Days of the Builder niet is overkomen, zijn gespecialiseerde tentoonstellingen, die de professionele prestaties van de beste werknemers in de branche hebben aangetoond.

Vaak valt de ingebruikname van nieuwe faciliteiten samen met de Dag van de Bouwers - moderne scholen en ziekenhuizen worden geopend en huurders krijgen plechtig de sleutels van nieuwe appartementen overhandigd.

Bovendien vindt op deze dag meestal de "toewijding" van jonge bouwers plaats. Deze interessante procedure houdt in dat jonge specialisten met brood en zout worden behandeld, wat hun toelating tot de "bouwende broederschap" symboliseert. Daarna worden beginners aangeboden om hun handen boven een speciale vuurschaal te houden, wat laat zien hoe "heet" hun gekozen beroep is. Vervolgens worden bouwhelmen op de hoofden van de neofieten gezet. "Vuurdoop" eindigt met een plechtige eed.

Aanbevolen: