Hoe Om Met Pensioen Te Sturen?

Inhoudsopgave:

Hoe Om Met Pensioen Te Sturen?
Hoe Om Met Pensioen Te Sturen?

Video: Hoe Om Met Pensioen Te Sturen?

Video: Hoe Om Met Pensioen Te Sturen?
Video: Zo ga je slim om met een erfenis of schenking • Kijker aan Z 2024, Mei
Anonim

Iedereen die van de categorie arbeiders naar de categorie gepensioneerden gaat, maakt een waar drama door. Acuut besef van hun leeftijd, gedachten aan ouderdom, angst voor hun toekomstige financiële welzijn, angst voor eenzaamheid en nutteloosheid komen. Op zo'n acuut moment heeft een mens vooral steun en warmte nodig, ook van zijn collega's.

Hoe om met pensioen te sturen?
Hoe om met pensioen te sturen?

Noodzakelijk

leuk cadeau, creatieve cijfers, fotokrant

instructies:

Stap 1

Bereid je voor om je collega met pensioen te sturen, zodat je geen gewone bijeenkomsten krijgt, maar een goed georganiseerd feest dat een persoon met plezier en dankbaarheid zal herinneren. Weiger het idee om een toastmaster uit te nodigen voor het evenement, of vraag een oprecht en delicaat persoon om in deze rol op te treden, die de gewenste toon voor de viering kan zetten.

Stap 2

Geef een duur cadeau van het team. Traditioneel wordt er een luxe item gepresenteerd, vaak een mooi horloge of een theeservies. Kies een cadeau rekening houdend met de smaak van je collega, probeer alleen te geven waar de persoon echt blij mee zal zijn. Besteed speciale aandacht aan de kwaliteit van het gekochte item: zelfs kleine gebreken in een afscheidscadeau kunnen in verlegenheid worden gebracht en diep beledigend zijn.

Stap 3

Regel een echte creatieve avond voor een collega. Laat elk van de medewerkers hun verbeeldingskracht tonen en, afhankelijk van hun capaciteiten, een gedicht schrijven, een lied opnieuw maken, een verhaal voorbereiden over een aangenaam en grappig incident met de deelname van de held van de gelegenheid. Het combineren van een feest met zulke kleine creatieve aantallen zal een vriendelijke en intieme sfeer creëren. Denk aan gezamenlijke felicitaties, die ook in poëtische of liedvorm kunnen worden gedaan. Een verplicht onderdeel van het evenement is de toespraak van de chef. Zakelijke etiquette vereist dat het herinneringen aan het succes van de met pensioen gaande werknemer bevat, evenals een hoge beoordeling van zijn zakelijke en persoonlijke kwaliteiten.

Stap 4

Medewerkers die niet geneigd zijn tot orale creativiteit, vertrouwen het ontwerp van een fotokrant toe. Plaats daarin foto's van collega's, aangevuld met hun warme woorden en goede wensen aan de gepensioneerde. U kunt er zeker van zijn dat zo'n souvenir jarenlang zorgvuldig wordt bewaard.

Aanbevolen: