Wanneer Neptunus-dag Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Wanneer Neptunus-dag Wordt Gevierd
Wanneer Neptunus-dag Wordt Gevierd

Video: Wanneer Neptunus-dag Wordt Gevierd

Video: Wanneer Neptunus-dag Wordt Gevierd
Video: Neptunus 2024, April
Anonim

Het is erg moeilijk om een nieuwe vakantie in te voeren of een bestaande te annuleren. Vakanties verschijnen wanneer mensen ze nodig hebben. Op de Dag van Neptunus heerst ieders vreugde en gejuich. Deze vakantie is erg geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. Het programma wordt elk jaar zorgvuldig en vooraf opgesteld.

Wanneer Neptunus-dag wordt gevierd
Wanneer Neptunus-dag wordt gevierd

Neptunusdag vieren

Vrolijke feestdag Neptunusdag valt samen met de Dag van de Marine. Het wordt gevierd op de laatste zondag van juli. Meestal is het op Neptunusdag heet weer, dus deze feestdag, met zijn traditionele overgieten met water, vrienden in het water gooien onder het parmantige gelach van anderen, is erg populair en geliefd geworden.

Op Neptunusdag kunnen er sportwedstrijden zijn, piratencarnavals, schuimfeesten, disco's en grappige wedstrijden. Het belangrijkste is dat iedereen plezier moet hebben en dat er water in de buurt moet zijn.

In het leger, in rusthuizen en in sanatoria aan het water wordt op zo'n dag geamuseerd en gezwommen. De god van de zeeën, Neptunus, met een witte baard, in flippers, met een drietand in zijn handen en omringd door zijn gevolg, verschijnt altijd op de feestdag. Neptunus gaat altijd gepaard met versierde zeemeerminnen, zeemeerminnen en duivels. Zodra ze verschijnen, proberen ze meteen iemand uit de menigte te grijpen en het water in te slepen.

Neptunus-dag: datums en geschiedenis

De traditie van het vieren van deze feestdag is diep geworteld in de geschiedenis. In het oude Rome was 23 juli de dag van de zeekoning, de patroonheilige van de zeeën en oceanen - de formidabele en machtige Neptunus. In de mythologie is hij niet alleen de heer van de oceanen en zeeën, maar ook de patroonheilige van paardensportwedstrijden en paardenfokkerij. Ter ere van deze god werd in Rome een tempel gebouwd, waar jaarlijks Neptunalia werd gevierd.

In Rusland werd de vakantie voor het eerst gehouden op boten onder bevel van I. F. Kruzenshtern en Yu. F. Lisyansky in 1803 tijdens een reis om de wereld. Zo'n vakantie is in het leven geroepen om afwisseling te brengen in het nogal eentonige leven van zeelieden tijdens lange overtochten van de ene zeehaven naar de andere.

Dag van Neptunus wordt gevierd op schepen op het moment van het oversteken van de evenaar. De kapitein van het schip vraagt de god van de zee om de bemanning toe te staan de noordelijke en zuidelijke watervlakten te ploegen. De doop wordt uitgevoerd door zeelieden die voor het eerst de evenaar oversteken. Ze worden overgoten met water en ook overboord gegooid. Estafettewedstrijden worden gehouden op het water, watergevechten van twee of meer teams. Leuke trekkingen en wedstrijden gaan de hele dag door.

Wanneer Neptunus-dag wordt gevierd, zingen en dansen zeemeerminnen, duivels, vissen, dus de feestdag wordt als heidens beschouwd. Onlangs is een voorstel verschenen om het helemaal niet te markeren en te vervangen door iets anders. Het is niet bekend of deze vervanging succesvol zal zijn. Sommige vakanties, waaronder deze, blijven te populair en geliefd bij mensen, en het is niet zo eenvoudig om ze te annuleren. En is het nodig..?

Aanbevolen: