Horrorfilms Over Dokters

Inhoudsopgave:

Horrorfilms Over Dokters
Horrorfilms Over Dokters

Video: Horrorfilms Over Dokters

Video: Horrorfilms Over Dokters
Video: Blood In The Field - Full Length English Horror Movie 2024, Mei
Anonim

Het medische beroep wordt heel vaak uitgebuit in horrorfilms. Een uiterst vruchtbaar onderwerp! Het is onmogelijk om te berekenen hoeveel thrillers er zijn gefilmd, waar de hoofdpersoon een gekke dokter was of de actie plaatsvond op het grondgebied van de kliniek. Hier is een selectie van succesvolle horrorfilms over artsen en ziekenhuizen, gefilmd op verschillende tijdstippen, maar die je niet zonder huivering kunt bekijken.

Horrorfilms over dokters
Horrorfilms over dokters

Europese horrorfilms zijn de engste

Het lijdt geen twijfel dat Europese thrillers soms opvallen door hun verfijning. Regisseurs geven soms zulke meesterwerken uit waarvan je niet lang kunt herstellen. En de deprimerende indruk verlaat de kijker enkele dagen niet. Een treffend voorbeeld is de film "The Human Centipede" van de Nederlandse regisseur Tom Sixx (2009). De gekke dokter voert zijn onmenselijke experiment uit, waarvoor hij drie jonge mensen ontvoert. Sommige kijkers konden deze film niet eens tot het einde bekijken, dus sommige scènes erin zijn walgelijk.

"Hypnose" (2010), geproduceerd in Spanje. De focus ligt op een psychiatrische kliniek waar patiënten worden behandeld met hypnose. De jonge dokter Beatrice begint langzamerhand te begrijpen dat het ziekenhuis waar ze werkt veel geheimen heeft en dat ze binnenkort zelf het slachtoffer kan worden. De film is enigszins eng, hoe deprimerend, wat veel Europese horrorfilms onderscheidt.

Hulpverlener, tandarts of patholoog?

Ook Hollywood maakt met benijdenswaardige consistentie het publiek bang met films over maniakale artsen.

De tandarts (1996) geregisseerd door Brian Yuzna. Wanneer een succesvolle tandarts stopt met kalmerende middelen, wordt zijn mooie vrouw, op wie hij constant jaloers is, zijn slachtoffer. De film is vooral een aanrader voor iedereen die bang is voor tandartsen.

Reanimator (1985). Als resultaat van het experiment dat in het mortuarium is uitgevoerd, komen de tot leven gewekte doden, die zeer agressief van aard zijn, los. De film is low-budget, maar wordt terecht beschouwd als een klassieker en must-see voor alle fans van dit genre.

Pathologie (2008). Doktoren-moordenaars concurreren met elkaar, wie is de beste om een persoon te doden. De film is op sommige plaatsen best eng, vooral voor degenen die bang zijn voor lijkenhuizen en pathologen, aangezien ze cynici en perverselingen zijn.

Elena in een doos (1992). Een film over de manische passie van een getalenteerde chirurg die geobsedeerd is door de mooie Elena. Wanneer zijn geliefde thuis wordt aangereden door een auto en haar leven redt, amputeert hij haar beide benen. Er zijn veel erotische scènes in de film, maar het is behoorlijk griezelig.

De giechelende dokter (1992). Als kind zag de hoofdpersoon genoeg van zijn vader die onmenselijke operaties deed. En hij, trouw aan de familietradities, verlaat de psychiatrische kliniek, keert terug naar zijn geboorteplaats en blijft experimenteren met mensen.

Gebonden aan de dood (1988). Geregisseerd door David Cronenberg. Twee tweelingbroers werken samen als dokters. De een is verlegen, de ander is een meester in het verleiden van vrouwen. De filmster Claire begint, zonder het te weten, met beide broers tegelijk te daten. Hoe zullen evenementen zich verder ontwikkelen? De film is van zeer hoge kwaliteit, het is zeker de moeite waard om te kijken.

Aanbevolen: