Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In

Inhoudsopgave:

Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In
Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In

Video: Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In

Video: Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In
Video: Израиль | Святая Земля | Фавор - гора Преображения Господня 2024, April
Anonim

De Transfiguratie van de Heer is een twaalfde kerkelijke feestdag, die orthodoxe gelovigen op 19 augustus vieren. Onder de mensen wordt het meestal de Apple-redder genoemd.

Wanneer de Transfiguratie van de Heer in 2019
Wanneer de Transfiguratie van de Heer in 2019

Transfiguratie van de Heer: de geschiedenis van de vakantie

De Transfiguratie van de Heer is een van de belangrijkste kerkelijke feestdagen. Het heeft een rijke geschiedenis. De Bijbel beschrijft hoe Jezus eens zijn drie discipelen, Johannes, Jakobus en Petrus, naar de berg Tabor riep om te bidden. Terwijl de Meester aan het bidden was, vielen ze in slaap. Na het ontwaken zagen de discipelen dat Jezus getransformeerd was en totaal anders werd. Hij straalde helemaal, was gekleed in witte kleren. In het christendom symboliseert de Transfiguratie de eindeloze liefde van de Zoon van God voor mensen.

Toen Jezus met zijn discipelen sprak, kwam er een sneeuwwitte wolk boven hen en na het verdwijnen van het visioen vertelde Christus de apostelen dat hij zou sterven en dat zijn dood zou boeten voor de zonden van de hele mensheid. Bij zijn terugkeer van de berg beval Jezus om appels te verzamelen en ze te heiligen.

Transfiguratie van de Heer in 2019

De Transfiguratie van de Heer wordt jaarlijks gevierd op 19 augustus. In Rusland staat deze feestdag bekend als de Apple Savior. Het is rijk aan kerkelijke en volksgebruiken, borden. Interessant is dat volgens het evangelie de heilige gebeurtenis veertig dagen voor Pasen plaatsvond, maar de orthodoxe kerk viert de Transfiguratie in augustus. Volgens één versie kan deze discrepantie worden verklaard door een verlangen om de ernst van de Grote Vasten te vermijden. Maar Apple Spas valt nog steeds op de Assumption Fast.

Vakantietradities

De Transfiguratie van de Heer is nauw verbonden met zowel christelijke riten als moderne tradities. De kerk bereidt zich van tevoren voor op de vakantie. In alle kerken wordt in de nacht van 19 augustus een Nachtwake georganiseerd. De deelname van gelovigen aan metten is ook verplicht. Bij de Transfiguratie van de Heer is het gebruikelijk om witte kleding te dragen als symbool van het goddelijke licht dat de berg Tabor verlichtte.

Op een feestdag wordt in kerken een kruis uitgevoerd, dat door alle parochianen wordt aanbeden. Traditioneel moet de oogst op deze dag worden geheiligd. Traditioneel droegen mensen druiven naar de kerk, maar in Rusland rijpen de druiven tegen die tijd niet, daarom zijn appels een symbool geworden van de Transfiguratie van de Heer. Ze worden naar de kerk gebracht om God te danken voor de oogst en zegeningen te ontvangen.

Ondanks dat de feestdag valt op de Hemelvaart, kun je niet alleen fruit, maar ook vis op tafel serveren. Traditioneel eten ze op deze dag voorbereidingen die huisvrouwen maken voor de winter. Mensen behandelen elkaar en nemen de geconsacreerde appels mee naar de graven van hun familieleden.

De Transfiguratie van de Heer gaat gepaard met feestelijke festiviteiten en rondedansen. Dergelijke tradities zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven in sommige dorpen en zelfs steden. Er zijn een aantal signalen waar mensen zeker op moeten letten. Op vakantie moet je een appel eten om gezond en gelukkig te zijn. Je moet een arme ook met fruit behandelen en zelf het initiatief nemen. Je kunt geen ruzie maken over de Transfiguratie van de Heer. De conflicten die op deze dag losbarsten, beloven lang te duren.

In overeenstemming met volkstradities is zware fysieke arbeid verboden op de Apple Spa's, je kunt geen handwerken. Vóór de Transfiguratie van de Heer wordt het niet aanbevolen om appels, druiven, peren in de tuin te proeven. Er zijn ook tekenen die verband houden met het weer. Als het op vakantie droog en warm is, zal de winter ook warm zijn. Als de ooievaars niet zijn weggevlogen voor de Apple Redder, zal het in de herfst warm zijn, zal de winter laat zijn en zal de lente koud en langdurig zijn.

Aanbevolen: